Топ 5 най-добри бои за коса без амоняк - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 най-добри бои за коса без амоняк
Автор: Peika.bg

Ако искате да боядисате косата си у дома сами, то най-добре заложете на професионална безамонячна боя за коса. Заместителите на тази съставка отварят кутикулите на косъма по-нежно, благодарение на което естественото PH на скалпа остава непроменено и косата се уврежда по-малко. Това е натурална козметика на базата на растителни пигменти. 

Най-добрата безамонячна боя за коса 

Този тип продукти осигуряват дълбок цвят, като същевременно са нежни към скалпа и дължините. Такива бои за коса са по-здравословни от техните химически аналози. Нямат силна, задушлива миризма и не дразнят кожата. Грижат се за косъма и се нанасят лесно. Придават на косата блясък и предотвратяват накъсването. Ето 5 предложения, от които може да изберете:

Sanotint 

Висок клас безамонячна боя, която защитава, подхранва и придава красив нюанс на косата. Има десетки цветове, от които може да избирате. Козметиката ефективно покрива белите коси и ги предпазва от падане. Освен това е напълно безопасна за хора с чувствителна кожа. Нанася се лесно. Боята може да се използва многократно до три месеца след отваряне на опаковката.

 L’Oreal Inoa 

Безспорно един от водещите продукти на пазара. Тази трайна безамонячна боя за коса е под формата на гъст крем. Осигурява грижа в дълбочина - помага за поддържане на естественото ниво на липиди и аминокиселини. Подхранва косата и я овлажнява, прави я по-мека и блестяща. Продуктът е базиран на маслена технология. Нанася се лесно и имате избор от множество цветове. 

Syoss Oleo Intense

Боя с доказани резултати, която не съдържа амоняк. Специалната ѝ формула с включени активиращи масла, дава страхотен резултат. Продуктът е създаден с участието на фризьори и стилисти. С него ще забравите за белите корени, защото има страхотно покритие. В опаковката ще откриете туба с оцветяващ крем, бутилка с маслена емулсия, саше с балсам и ръкавици. 

L’Oreal Casting Creme

Лесна за употреба боя без съдържание на амоняк, която осигурява оптимално покритие на сивата коса. Резултатът е изключително траен и продължава до 28 измивания. Включеният в нея комплекс укрепва фибрите на косъма отвътре и по повърхността им. Косата става гладка и приятна на допир. Балсамът съдържа пчелно млечице с подхранващи и регенериращи свойства и придава блясък на прическата. Боята се нанася лесно и има деликатен приятен аромат - може да я откриете в онлайн магазин MAKEUP: makeup.bg/brand/24165/.  

Wella Color Touch

Това е безамонячна боя под формата на тониращ крем от доказан производител. Тя съдържа специализиран комплекс, който добавя красив блясък. Естественият восък и кератин укрепват косата, подхранват я и я подготвят за боядисване. Нанася се лесно и удобно, дори от хора, които нямат много опит в това. 

Каква безамонячна боя да купите?

Хората, които не искат да увреждат косата си с химическо боядисване, могат да заложат на бои за коса без амоняк в състава. На кой продукт обаче си струва да се доверите в този случай? Какво трябва да се има предвид при закупуването му?

Състав - амонякът в боите за коса започва да се използва все по-малко. Нуждаете се обаче от съставка, която отваря кутикулата на косъма и фиксира пигмента. Често това е моноетиламин MEA, който има същите свойства като амоняка, но е по-малко вреден за здравето. Освен това добрата боя за коса не трябва да съдържа никел, йод, парабени и резорцин. Препоръчват се съставки като масло от ший, екстракти от годжи бери, алое вера, витамини, минерали, ехинацея и бяла бреза.

Трайност - има бои, които се измиват лесно, както и такива, които са доста издръжливи. Първите са много безопасни за косата, не съдържат амоняк и окислители, отговорни за изсушаването. Те обаче не са много трайни. Понякога с тях косата губи блясъка си само след няколко измивания. Подходящи са за хора, които искат временно да сменят цвета на косата си или желаят да експериментират с външния си вид. С тях може да освежите цвета си. Второто решение са трайни бои, които издържат много по-дълго. 

Цвят - в този случай, разбира се, всичко е много индивидуално. Трябва да сте наясно, че цветът показан на опаковката е ориентировъчен. На практика косата често става по-тъмна, отколкото на снимката. Когато планирате голяма промяна на цвета на косата, добре е да отидете в професионален фризьорски салон.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин