Топ 5 нестандартни коледни празници - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5 нестандартни коледни празници
Автор: Мария Ангелова
Топ 5 нестандартни коледни празници

Коледа не е само звънчета, камбанки, ангелчета и коледни песни, пускани толкова често, че вече ви се струва, че ги чувате развлачено. Ние бихме добавили също паради с пуйки, еротично бельо и маратон по коледни бански...


Въпрос на пуйка в Лике

6985

Във френското градче Лике (Licques) всяка година през декември се провежда Парад на пуйките. Както можете да предположите, краят на самите пуйки е доста безрадостен, но пък жителите на града се отнасят към събитието с нужната доза сериозност. (Почти) стройният парад от стотици гургулякащи пернати се провежда от близо четири века и се предвожда от самия кмет. На зрителите на шествието раздават по чаша от местния ликьор (за повдигане на градуса на настроението), а накрая можете да си купите пуйка.

Лике е на около 25 км от град Кале (близо до Ламанша).

*

Коледен маратон по бански

7006

Да, за да участвате в ежегодния Санта маратон по бански в Бостън, САЩ, трябва да си набавите коледни бански. Или най-малкото червени бански, допълнени с коледен аксесоар (коледна шапка, брада на Дядо Коледа, коледни чорапи и други). Маратонът е благотворителен и всяка година хиляди участници се включват в него. А температурите през декември в Бостън са си съвсем като нашите. Тъй че на бягащите им е разрешено (да не кажем, че е наложително) да обърнат по едно-две питиета преди началото.

*

Еротичен коледен базар в Хамбург

6986

Кварталът Санкт Паули в Хамбург е известен със своите червени фенери. Тук, на брега на река Елба, всеки декември се организира коледен базар. На пръв поглед обикновен коледен базар – с дървени къщички и продавачи на топло вино (глювайн). На втори поглед обаче от къщичките висят не просто коледни играчки, а предимно коледни секс играчки. Еротично празнично бельо, коледни курабийки с неприлични предложения и стриптийзьорки, които свалят коледни дрехи около коледни пилони... може да не е подходящ за деца, но със сигурност този коледен базар си заслужава да бъде посетен. Еротичният коледен базар се намира на площад Шпилбуденплац (Spielbudenplatz).

*

Коледна сауна

6984

Мястото, което естонските семейства посещават на Бъдни вечер, традиционно е не църквата, а сауната. Този обичай се повтаря също така в навечерието на Нова година и на лятното равноденствие. Тук коледното облекло не е наложително, преди всичко защото изобщо не е наложително да носите каквото и да било облекло.

*

Ледено гмуркане

6982

Трудно е да разберем как точно гмуркането само по бански в ледени води е успяло да се превърне в традиция, но е факт – всяка година стотици коледни моржове плуват сред ледени късове в лондонския Хайд парк, в Ирландско море, край бреговете на Уелс...  На оцелелите от хипотермия - весела Коледа!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин