Това летище е удостоено с най-висок петзвезден рейтинг за борба с COVID в света - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Това летище е удостоено с най-висок петзвезден рейтинг за борба с COVID в света
Автор: Peika.bg
Това летище е удостоено с най-висок петзвезден рейтинг за борба с COVID в света
Снимка: pixabay

Летище Fiumicino в Рим е обявено за първото летище с най-висок петзвезден рейтинг в света срещу COVID благодарение на отличните си мерки за безопасност и хигиена.

Рейтинговият орган за летищната индустрия Skytrax (същата агенция, която управлява наградите на World Airline Awards и World Airport Awards) даде на римското летище Фиумичино "COVID-19 5-звезден рейтинг на летището", след като проведе тридневен одит там по-рано този месец. Според Skytrax рейтингът се основава на "комбинация от процедурни проверки за ефективност, анализ на визуално наблюдение и тестове за вземане на проби от ATP".

Това летище е удостоено с най-висок петзвезден рейтинг за борба с COVID в света
Снимка: wikimedia

Летище Фиумичино, известно още като Международно летище Леонардо Да Винчи, е основното летище в Италия. На 1 септември той отвори голям център за тестване за коронавирус на място с италианския Червен кръст и представи вътрешен екип за безопасност от 40 служители, за да улесни социалното дистанциране и да организира  спазването на мерките на цялото летище. Главният изпълнителен директор на Skytrax, Едуард Плейст, отбеляза успеха на тези служители от първа линия, които запазват безопасността на пътниците и колегите си чрез „отличната си работа при доставянето на протоколи за COVID-19“.

Това летище е удостоено с най-висок петзвезден рейтинг за борба с COVID в света
Снимка: wikimedia

Одиторите бяха впечатлени от повсеместното разпространение на лесни за четене табели на множество езици в цялото летище и отбелязаха видимото присъствие на почистващ персонал в зоните, насочени към клиентите. 

Според доклада летището непрекъснато оценява своите хигиенни методи и работи за подобрения и понастоящем тества няколко метода за сканиране с ултравиолетови лъчи в точки с висок контакт, като асансьори и ескалатори.

Досега Skytrax е одитирал четири летища, за да види как се преконфигурират след пандемията. 

Лондонският Хийтроу бе отличен с три звезди, отбелязвайки точки за използването на маски, лесни за четене надписи и наличност на дезинфектант за ръце. Според одиторите на Skytrax обаче е имало "липса на последователност в различните области, както за чистота, така и за очакван контрол върху социалното дистанциране". 

Летище Малага Коста дел Сол и летище Ница Лазурен бряг също бяха одитирани и получиха тризвезден рейтинг.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин