Три гръцки неща, с които трябва да свикнете - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Три гръцки неща, с които трябва да свикнете
Автор: Мира Янева
Три гръцки неща, с които трябва да свикнете
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако отивате за първи път на почивка в Гърция, следващите три типично гръцки неща може да ви изненадат - географската близост може да се окаже измамна, що се отнася до това какво може да очаквате от една дестинация.

Шумния трафик

Трафикът в Гърция е откачена работа, че и шумна на всичкото отгоре. Може да е неочаквана първата ви среща с профучаващите автомобили, скутери и мотори, както и със спрелите на средата на улицата МПС-ата, чиито шофьори са блокирали движението, докато си обясняват кой къде греши при шофирането. После им свиквате, но все пак се оглеждате по три пъти преди да пресечете улицата.

Безплатните неща

В Гърция клиентът е Клиент с главно К. Съдържателите на хотели, ресторанти и крайбрежни заведения се стараят максимално не само да се чувствате добре при тях, но и толкова да ви хареса, че да се върнете отново.

В много от гръцките заведения водата и хлябът се слагат на масата още със сядането ви и са безплатни. Не сте особено доволни от ястието? Носят ви безплатни плодове или малки сладкиши за десерт. Тук (не говорим за големите търговски вериги) можете да получите нещо без пари само защото сте се сторили симпатични на продавача, или защото има деца на вашата възраст...

Калоричната храна

Ако си представяте средиземноморска кухня само с риба и гръцка салата, ще се наложи да се пренастройвате, щом пристигнете в Гърция. Не само че повечето традиционни гръцки ястия не са никак диетични, но и ухаят толкова апетитно и са толкова неустоимо вкусни, че нямате никакъв шанс да им устоите. Да не споменаваме и десертите. И след това ще разберете защо Гърция се класира на 5-о място в класацията на държавите, от които туристите се връщат с някое и друго килце отгоре.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин