Туристически атракции в Белгия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Туристически атракции в Белгия
Автор: Peika.bg
Туристически атракции в Белгия
Снимка: pixabay

Белгия е малка страна, това не може да се отрече. Но колко туристически атракции има тя? Има стереотип, че Белгия е малка и няма толкова места за посещение. Повечето хора я свързват с политика и бира. Брюксел е централата на Европейския съюз и НАТО, така че е разбираемо, че след като си помислим „Белгия“, следващата дума, която идва на ум, ще бъде „политика“, но нека не се гмуркаме в тази тема. Бира, да, има я и е чудесна. В Белгия има нещо повече от това. Тази малка страна е рай за любителите на изкуството, лингвистите и кулинарите.

Има много обекти на ЮНЕСКО, нови фестивали, които се случват през цялото време, вкусни традиционни ястия, очарователни улици и други туристически атракции. Белгия има три национални езика (холандски, френски и немски), така че комуникацията просто не може да бъде скучна. Страната е малка, но изпълнена с различни интересни обекти. Когато отидете в Белгия, туристическите атракции просто изскачат пред вас. Дори няма нужда да се търси. Всичко е наблизо. Освен това страната е в добро икономическо състояние. Инфраструктурата е отлична, сградите са добре запазени, улиците са чисти, провеждат се събития и изкуството процъфтява.

Изкуството

Туристически атракции в Белгия
Снимка: pixabay

Ако се занимавате с изкуства, ще имате натоварен престой в Белгия. Туристическите атракции там често са свързани с изкуство. Чували ли сте за Рене Магрит? Ако вече сте фен на този изключителен белгийски художник, ще се радвате да разберете, че в Брюксел има музей, посветен на творчеството му. Ако все още не сте фен, може да станете такъв, когато го посетите. Задължително да се види и музеят Орта. Това е мястото, където можете да научите за живота и творчеството на Виктор Орта, белгийски модерн архитект. Очарователната архитектура в стил Арт Нуво може да се види на повече места около Брюксел. Счита се за столица на този архитектурен стил. Когато се разхождате из града, не забравяйте да разгледате къщата на Ханън и библиотеката Солвей, те са прекрасни!

Кухнята

Туристически атракции в Белгия
Снимка: pixabay

Храната също е една от най-известните туристически атракции. Белгия е известна със своята бира. Вече беше споменато, но тъй като тази бира е толкова добра, заслужава малко повече внимание. Разнообразието е просто безкрайно. Бирата се предлага в различни цветове, вкусове и размери. Понякога може да се изненадате, когато погледнете менюто. Освен модерните, масово произвеждани марки, като Stella Artois или Hoegaarden, има и по-малко известни бири и белгийците стават много креативни, когато става въпрос за назоваването им. Можете да опитате такива изкушения като Mort Subite (Внезапна смърт) или Verboden Vrucht (Забраненият плод).

Мидите са друг белгийски специалитет. Обикновено се приготвят с бяло вино и лук или целина и се сервират в тенджера на пара. Пържените картофи са ужасно вкусни, а белгийците често твърдят, че са тяхна идея. Що се отнася до десертите, трябва да опитате белгийски шоколад, ще подслади деня ви.

Градове и провинция

Туристически атракции в Белгия
Снимка: pixabay

Белгия има три региона: Брюксел (двуезичен), Фландрия (холандскоговорящ) и Валония (френскоговорящ). И във Фландрия, и във Валония можете да намерите очарователни градове, но Фландрия има повече от тях. Антверпен е вторият по големина град в Белгия. Туристическите атракции в Антверпен са не само многобройни, но и разнообразни. Изкуство (на първо място Рубенс, има музей, посветен на този гениален художник), мода, голямо пристанище и диаманти. Да, Антверпен е важен център на диамантената индустрия, дори има район, наречен Диамантеният окръг.

Някои от най-известните градове на Фландрия са също Брюж и Гент. Първият е невероятно романтичен със своите канали и очарователни сгради, красиво осветени през нощта. Гент също има канали и уютен средновековен център. В този град има артистично усещане поради присъствието на много художници и креативни студенти. Във Валония също има някои прекрасни градове, като столицата Намюр, да, това е предимно провинцията, която прави Валония специална. Регионът Ардени с неговите вълшебни гори и хълмове, река Маас и множество замъци, разположени по нейните брегове, малки селца и храна, която можете да опитате там, всичко това и повече прави Валония страхотна дестинация за любителите на природата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин