Туристически атракции в Монако (част 1) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Туристически атракции в Монако (част 1)
Автор: Peika.bg
Туристически атракции в Монако (част 1)

Монако е конституционна монархия и град-държава в Западна Европа.

Разположен е на Френската Ривиера между Средиземно море и Франция. То е сред 5-те европейски микродържави и втората най-малка държава в света. Най-гъсто населената държава на Земята с население от 32 410 души, живеещи на площ от 2,02 кв. км.

Има богата и хилядолетна история, популярни места за забавления, планини, градини, лазурно море, много привлекателни паркове, които се превръщат в едни от мечтаните места за посещение на всеки пътешественик. Никъде по света не можете да видите толкова огромно количество скъпи яхти и коли, както в Монако. 

Сега ще видите кои са най-добрите туристически атракции, които да посетите в Монако.

Старият музей в Монако

Туристически атракции в Монако (част 1)

Има уникална колекция от предмети от бита, а изкуството на Монегаски може да се посети напълно безплатно от сряда до петък. Има повече от хиляда години история, представена чрез изложбата на керамични колекции, костюми, музикални инструменти, стари монети, книги, фотографии и др. Старият музей на Монако се превръща в национално хранилище за историята, езика, традициите на древното княжество.

Катедралата Свети Никола

Туристически атракции в Монако (част 1)

Тази катедрала е построена през 13 век и разрушена през 1875 г. Тя е една от първите католически църкви в Монако. Това е главната катедрала там и е известна като гробницата на принцесата. Все още се провеждат церемониални служби на църковните празници, а на 19 ноември всяка година е националният ден на принцесата. Стените са украсени с красиви картини на Луи Бреа. Славната сграда от бял камък е отворена за всички любители на органната и религиозната музика.

Океанографски музей

Туристически атракции в Монако (част 1)

Океанографският музей изглежда сякаш е вграден в скалата. Този музей предлага екскурзии до невероятна гледка към града, паркове и морето. Дълго време се е управлявал от почетния гражданин на Монако, известен като Жак-Ив-Кусто. Разполага с огромна лаборатория, библиотека, ферма за морски живот и тясно фокусирани изследователски центрове. В този музей можете да видите и скелетите на дълбоките редки морски обитатели.

Плажът Ларвото

Туристически атракции в Монако (част 1)

Плажът Ларвото е един от най-популярните плажове в Монако. Един от най-красивите в целия град, който ще ви изненада със снежнобял изкуствен пясък и бистра вода. Този плаж е една от най-добрите дестинации за почивка на романтични двойки и заможни туристи. Бляскавите туристи обичат да се препичат на слънце тук. На плажа има и безплатни добре оборудвани зони за отдих, много хотели, кафенета, ресторанти, клубове и отлична кухня.

Ботаническата градина

Туристически атракции в Монако (част 1)

Jardin Exotique е известна като ботаническа градина в Монако, но е популярна заради невероятната си колекция от сукуленти от цял ​​свят. Огромен брой екзотични растения са намерили своето място в градината. Общият брой на представителите на тази градинска фауна достигнат 6500. 

В основата на скалата на Екзотична градина (наречена обсерваторията заради това, че преди време тук се е помещавала астрономическа обсерватория), се намира подземна яма, която е пригодена за посещения от туристи. Варовитата скала е била издълбана под въздействието на богатата на въглероден диоксид вода и включва множество пещерни галерии с интересни карстови образувания- сталактити, сталагмити, завеси, колони и подобни на спагети хелектити (най-крехките пещерни формирования). Обиколката из пещерата е включено в цената на входа за Екзотичната градина. За присъствието на хора от древни времена в района около пещерата свидетелстват откритите кости на животни, които са били използвани за храна. В допълнение към разходката из пещерата, чудесна възможност за научаване на още любопитни факти от живота на древните хора, е посещението на Праисторическия антропологичен музей.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин