Турската стълба в Сицилия - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Турската стълба в Сицилия
Автор: Peika.bg
Турската стълба в Сицилия
Снимка: pixabay

Италия наистина има повече от справедливия дял от красиви брегове, но дори те се борят да се конкурират със зашеметяващата Скала дей Турчи на италианския остров Сицилия

Напомнящи за черешка на торта, тези скали се издигат над морето в слой след слой от искрящо бяла скала. Издълбана от ерозията на вятъра и морето, мергелната скална формация се нарича още Стълбата на турците.

Почти естествен амфитеатър, това е идеалното място за прохладен пикник, докато чакате да гледате залеза над зашеметяващото синьо на Средиземно море. Това е гледка, която е толкова завладяваща; вероятно ще искате да го гледате всяка вечер в продължение на една седмица. 

Турската стълба в Сицилия
Снимка: pixabay

Няма да се налага да носите кошницата си за пикник твърде далеч, ако останете в хотел Belvedere Scala dei Turchi. Стаите там са обзаведени в еднакви, успокояващи окото, сини и бели цветове като скалите и морето.

Турската стълба в Сицилия
Снимка: pixabay

Елементите не чакат никого и абразивното действие, което образува скалата, е сила, с която трябва да се съобразяваме. Ще продължи да износва тези красиви скали, докато не остане нищо друго освен фин като талк прах и това е гледка, която просто не можете да си позволите да пропуснете. Ако Belvedere е напълно зает, вижте La Scogliera Turca, те имат тераси с впечатляваща гледка към морето.

Турската стълба в Сицилия
Снимка: pixabay

Скала дей Турчи, "Стълбището на турците." Това е името на онези, които за мнозина са най-зрелищният плаж в Sicilia. Името е добре обяснено, когато го посетим: скалите очертават стълбище и на практика това му беше дадено от турските пирати, които ограбиха бреговете на острова.

Турската стълба в Сицилия
Снимка: pixabay

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин