Турция обмисля премахване на all inclusive системата - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Турция обмисля премахване на all inclusive системата
Автор: Peika.bg
Турция обмисля премахване на all inclusive системата

Все повече високопоставени личности в туристическия сектор на Турция призовават за премахване на системата all inclusive в хотелите в страната.

Преди дни председателят на Асоциацията на туристическите агенции в Турция Башаран Улусой заяви, че е необходимо постепенното отхвърляне на този тип почивки от турската туристическа индустрия заради сериозното намаляване на доходите в сектора.

Тази система е привлекателна за икономичните туристи, както и за семействата с деца. Но тези хотели не могат да вдигнат цените си, въпреки че разходите им се увеличават всяка година. Трябва постепенно да намалим броя на хотелите, работещи на тази система“.

По-рано министърът на културата и туризма на Турция Махир Унал заяви, че е необходимо страната да се откаже от all inclusive-a.

Туристите в Турция рязко намаляха след поредицата от терористични атаки – взривове в различни части на страната, както и заради влошаването на турско-руските отношения. Според статистиката от януари до май 2016 г. в Анталия са почивали 21 хиляди туристи, което е 26 пъти по-малко в сравнение със същия период през 2015 г. и 38 пъти по-малко от същия период през 2014 г.

Министерството на туризма на Турция оповести, че през април спадът на чужди посетители е достигнал дъното от 1999 г. насам. Макар от много организации да се чуват призиви за премахване на all inclusive системата от турските хотели, турската преса отбелязва, че по-скоро е възможна реформа на услугата, а не пълното й отхвърляне.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин