Твърде много шоколад в Перуджа - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Твърде много шоколад в Перуджа
Автор: Мира Янева

Яли ли сте наскоро шоколад с канабис? (Добре де, а някога?) Или такъв, на чиято опаковка с големи букви е написано, че е афродизиак? Шоколад с люта чушка? А как ви звучи банан на клечка, току-що топнат в изкусителен разтопен шоколад и овалян в нарязани на едро лешници?

Гореизброените изкушения може и да ви звучат все едно ей сега сме си ги измислили, обаче (за щастие) това съвсем не е така. Можете да ги видите и опитате всичките по време на най-големия шокофестивал в Италия Eurochocolate (Еурочоклит), който се провежда всяка година в Перуджа.

Обстановката на фестивала е горе-долу следната: вървиш накъдето те понесе тълпата, опитваш се да отбиваш при всеки следващ щанд с изкушения, чудиш се кое по-напред да опиташ и кое ще имаш воля да оставиш за по-късно (вкъщи или още по пътя към къщи)... Зад всяка витрина стоят и апетитно хубавеят шоколади на най-добрите италиански и чуждестранни производители. Шоколади с всевъзможни добавки, шоколади на огромни, два пръста дебели блокове, от които ти отчупват на грамаж, шоколади във всевъзможни форми... Да, това, което виждате, не е ръжда по стари чукове и гайки, а шоколад, поръсен с какао (вижте снимката в галерията и открийте десетте разлики с истински чук). А другото, там до тях, не са пръчки салам, а шоколад. Тук всичко, което не прилича на шоколад, най-вероятно е шоколад.

Изобщо – противопоказно за хора на диета, хора с гузна съвест, удря калорийния барометър до невиждани стойности и променя изцяло представата ви за шоколада. Най-добре не закусвайте и не гответе нищо за вечеря. От друга страна обаче, шоколадът е известен с полезните си свойства да повдига настроението и да прави живота сладък, така че на кого му пука изобщо за някакви си там калории! Истината е, че шоколадът никога не може да е твърде много :)

Полезна информация: Входът за фестивала е безплатен. Работното време е от 9 до 20 часа, с изключение на събота, когато продължава до 23 часа. Сергиите са разположени в центъра на града - всеки ще ви упъти. Летището на Перуджа се намира на 12 км от града (има автобус до центъра). С влак можете да стигнете от Флоренция или Рим.

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин