Творбите на Ван Гог, които могат да бъдат видяни по уникален начин в САЩ - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Творбите на Ван Гог, които могат да бъдат видяни по уникален начин в САЩ
Автор: Peika.bg
Творбите на Ван Гог, които могат да бъдат видяни по уникален начин в САЩ

Треската Ван Гог обхваща САЩ. Докато излизаме в пост-пандемичен свят, редица компании са домакини на конкурентни завладяващи изложби на Ван Гог в градовете в САЩ, давайки възможност на любителите на изкуството буквално да влязат в картините на холандския художник с огромни инсталации.

Интересното е, че има уникални характеристики сред изложбите и като цяло всеки от тях е съобразен с конкретния град, който е домакин. Ако планирате да посетите такъв, ето нашето ръководство за това какво се предлага и къде и кога можете да го намерите.

Създаден от Grande Experiences, Van Gogh Alive до момента е спечелил международна известност в над 65 държави. Визуалният спектакъл използва дигитална проекция на тавана, за да представи над 3000 изображения на Ван Гог в огромен мащаб, запълвайки гигантски екрани, стени, колони, тавани и дори пода. Синхронизиран с мощна класическа партитура, той потапя посетителите в живите цветове и живите детайли, които съставляват уникалния стил на художника, докато ароматите се вливат в цялата аудитория, така че посетителите на музея могат буквално да спрат и да помиришат слънчогледите.

Immersive Van Gogh предлага подобно преживяване. Посетителите се лутат из гигантски прожекции, които подчертават мазки, детайли и цветове от слънчевите пейзажи на Ван Гог, нощни сцени, портрети и натюрморти. Екипът зад изложбата, режисьорът Масимилиано Сикарди и композиторът Лука Лонгобарди, са същите творци, които оживиха преживяването на Ван Гог, Звездна нощ в парижкия L’Atelier des Lumières (с участието на „Емили“ в Netflix в Париж). Представени в САЩ от Lighthouse Immersive, някои изложби ще представят сценография от номинирания от Тони и носител на награди Еми дизайнер Дейвид Коринс (Хамилтън).

Създаден от Mathieu St-Arnaud, френско-канадският творчески директор на базираното в Монреал арт студио, Normal Studio, Beyond Van Gogh е мултисензорно изживяване, което включва над 300 от емблематичните произведения на Ван Гог, съживени с цифрови проекции и музика.

Подобно на другите изложби, Van Gogh: The Immersive Experience разполага с гигантски цифрови инсталации на най-емблематичната творба на художника, придружени от мощни саундтраци. Нещо повече, тази изложба включва преживяване с виртуална реалност, което отвежда посетителите на пътешествие през „един ден от живота на художника”, където те ще бъдат потопени в работата на Ван Гог чрез слушалки за виртуална реалност.

Градовете, в които ще могат да бъдат видяни творбите на Ван Гог са: Атланта, Остин, Бостън, Бъфало, Шарлот, Чикаго, Коломбъс, Далас, Денвър, Детройт, Хонолулу, Хюстън, Индианаполис, Канзас сити, Лас Вегас, Лос Анджелис, Маями, Минеаполис, Нашвил, Ню Йорк, Орландо, Филаделфия, Питсбърг, Феникс, Сан Антонио, Сан Диего, Сан Франциско, Сиатъл, Сейнт Луис и столицата Вашингтон

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин