Уикенд идея: Димитровград, Светилището на нимфите и село Крепост - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Уикенд идея: Димитровград, Светилището на нимфите и село Крепост
Автор: Peika.bg
Уикенд идея: Димитровград, Светилището на нимфите и село Крепост
Снимка: pandevonium.com

Наскоро ви разказахме за безплатните туровете, които се организират в Димитровград по повод 70 години от създаването му.

На 01.07.2017г. и 05.08.2017г. ще се проведе Маршрут №2: Димитровград – Светилище на нимфите и Афродита, с. Каснаково – с. Крепост – Димитровград.

Обиколките започват в 10:00ч. от Историческия музей в Димитровград. Разхождайки се по бул. „Г. С. Раковски” ще може да разгледате монументално декоративното изкуство в града. Ще видите прословутите забележителности: Голямата пейка, Голямата маса, Големия стол и Голямата лампа, Металното сърце, както и храм „Св. Димитър”. Следващата ви спирка ще е Светилището на нимфите и Афродита в с.Каснаково. Там ще видите направените разкопки, ще чуете увлекателната беседа и ще видите танц, разказващ легендата за нимфите. 
Уикенд идея: Димитровград, Светилището на нимфите и село Крепост
Снимка: pandevonium.com


В 12:00ч започва панорамната обиколка в село Крепост. Там можете да пробвате от вкусната, месна халва. След това групата отново се връща в Историческия музей, където разходката ще е придружена с лекция. 

Докато сте в Димитровград може да разгледате още: Дом-музей „Пеньо Пенев”, Художествена галерия „Петко Чурчулиев”, паметниците по бул. „Димитър Благоев”, архитектурата в централната част на града.  

Очаквайте още интересни маршрути в Димитровград и региона!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин