Уловете атмосферата на Флоренция на точното място, в точното време - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Уловете атмосферата на Флоренция на точното място, в точното време
Автор: Peika.bg
Уловете атмосферата на Флоренция на точното място, в точното време
Снимка: pixabay

Джузепе Верди веднъж казал: „Ако ми дадеш Италия, давам ти Вселената!" Ако сте били дори веднъж в Италия, ще разберете перфектно за какво говори. Ако не сте, тогава една от най-вълшебните страни в Европа ви очаква, за да я разгледате. И няма да сгрешите, като изберете с кой град да започнете, защото всички те са просто невероятни. Въпреки това е широко известно, че люлката на изкуството и културата е град Флоренция, столицата на италианския регион Тоскана.

Около 16 милиона туристи посещават Флоренция всяка година. И причината е съвсем очевидна. Градът е известен със своята история, като център на средновековната европейска търговия и финанси и един от най-богатите градове на времето. Той също така е дом на най-ценните произведения, правени някога от различни художници. Флоренция е и родното място на Ренесанса.

Но освен цялата обща информация, която туристите имат за Флоренция, хубаво е да знаете в какъв период от деня трябва да посетите определена част от града. Флоренция е вълшебна. Но ако искате да я изживеете по най-добрия начин, тогава вижте следващата част, където е планиран идеалния ден в града.

Започнете деня хубаво и бавно

Уловете атмосферата на Флоренция на точното място, в точното време
Снимка: pixabay

Когато слънцето изгрява, не бързайте да видите всичко в списъка си за посещение. Отидете и си купете обичайната италианска закуска: капучино и корнето, което основно е кафе и кроасан. Отделете малко време, за да се насладите на храната и се отправете надолу към „Санта Мария дел Фиоре“, разположена в сърцето на града. Там ще започнете да усещате туристическото напрежение на града. Тъй като това е сборен пункт на много туристически групи и катедралата е една от основните атракции, така че туристите винаги могат да бъдат намерени тук.

Преди обяд направете обиколка на града

Без значение дали пътувате с голям или малък бюджет, докато посещавате Флоренция, винаги е по-добре да губите по-малко пари за други неща, защото билетите за музеи и галерии могат да бъдат доста скъпи. Ето защо ви препоръчваме да вземете някои от безплатните обиколки във Флоренция. При тези обиколки плащате малка такса като благодарност за услугата. Туристическите гидове са наистина подготвени и пълни с полезна информация и забавни факти.

Да, време е за вкусен обяд!

Италия, известна още като EAT-aly, е известна със своите кулинарни чудеса. Паста, пица и много други италиански специалитети са широко използвани и разпространени по целия свят. И разбира се, по този въпрос е най-добре да потърсите отличен ресторант, където да се насладите на вкусната храна в спокойна и романтична атмосфера. Но хайде – вие сте в Италия! Не можете просто да седнете и да се насладите на обяда си! Трябва да усетите страстта на италианците и динамиката на техните нагласи.

Ето защо трябва да се разходите по пазара San Lorenzo и пазара Sant'Ambrogio. Купете си малко плодове, ако ви се иска и след това се отправете към Mercato Centrale (известен като Централния пазар). Това е закрит пазар, където на първия етаж можете да намерите много неща, продавани на щандове. На втория етаж има много ресторанти с разнообразна храна. Предлагаме ви да вземете ястие или две и да седнете, наслаждавайки се на обяда си в истинска силна и динамична атмосфера, характерна за италианците.

Отделете си време за почивка и се отпуснете

Ако сте посетили много атракции и имате нужда от време, за да усвоите това, което вече сте видели, изпитали и изяли. След това трябва да се отправите към другата част на града. Минете през моста, където можете да намерите много атрактивни и известни паркове и дворци, които са принадлежали на значими личности от миналото. Там можете да легнете на зелената трева и да изкарате своя миг на спокойствие, тъй като обикновено само туристите отиват и плащат, за да влязат в замъците.

Уловете залеза над Флоренция

Точно навреме, преди да кажете сбогом на слънцето, което ви придружава през целия ден. Качете се до Площад Микеланджело и оставете гледката към Флоренция да ви спре дъха. Седнете на стълбите до статуята и се насладете на залеза над града. Най-хубавото на това място и това време на деня е, че талантлив музикант обикновено идва и започва да пее и свири различни песни, които само правят атмосферата по-съвършена.

Уловете атмосферата на Флоренция на точното място, в точното време
Снимка: pixabay

Нощта е млада, насладете й се напълно

След това прекрасно събитие може да почувствате, че денят ви е завършен и може да дойде неговият край. Но нощта във Флоренция все още има някои изненади за вас. След магическото сбогуване на слънцето, вземете малко напитки и отидете до най-известния мост, Понте Векио. Продължете с музиката на групата на живо, която свири в сърцето на моста.

Уловете атмосферата на Флоренция на точното място, в точното време
Снимка: pixabay

Завършете деня си 

Ако сте придружени от партньор или приятели, вземете хубаво италианско вино и няколко чаши и се отправете към Piazza Della Signoria, където италианците обикновено организират филхармонични концерти. Не се срамувайте да седнете на земята, тъй като всички останали го правят. Отворете виното си, веселете се с приятеля си и се насладете на очарователната класическа музика. Това е идеалният начин да завършите красивия си ден във Флоренция, тъй като ще го запомните завинаги.

Само за да е ясно, всички по-горе обяснени събития не се случват всеки ден. Но определено е възможно да имаш ден като този през лятото. Въпреки това, няма съмнение, че Италия има много градове, които си струва да посетите, дори преди Флоренция. Но има нещо, което само този град може да направи, за да ви накара да се влюбите в него моментално.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин