В Търговище стартира пролетния панаир - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Търговище стартира пролетния панаир
Автор: Peika.bg
В Търговище стартира пролетния панаир

В Търговище откриха 243-тия пролетен панаир. 

Проявите за откриването на панаира започнаха с ритуал за издигане на знамената на площад „Свобода“. От там тръгна и дефиле до изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“, което бе предвождано от Духовия оркестър към Общината и Мажоретен състав – Търговище.

„Традиция на панаира е изградена около необходимостта да бъдем заедно. Заедно бизнесът да открива нови пазари и клиенти, но и заедно да споделим емоциите от най-обичаното и чакано събитие в Търговище. Нека панаирната седмица бъде време за радост, за оптимизъм, за намиране на нови възможности и съмишленици“, заяви кметът Димитров.

Над 100 са производителите и търговците, подали заявки за участие в рамките на изложението. Фирмите са от цялата страна. В залите е изложена конфекция, ръчно изработени бижута, вина и други стоки.

В 19:00 ч. на сцена „Борово око“ започва #МузикаленПаркФест. Концертът в първата от панаирните вечери е посветен на Деня на Европа. Той ще бъде с участието на Мария Чакърдъкова и Силвия Кацарова. Освен с подкрепата на официалния партньор, концертът се организира и със съдействието на Областния информационен център.

В дните до 15 май изложбените зали в Художествена галерия „Никола Маринов“ ще работят от 9:00 ч. до 21:00 ч. Работното време на базара с атракциони до стадион „Димитър Бурков“ е от 9:00 ч. до 24:00 ч.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин