В кой град хората живеят най-дълго? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В кой град хората живеят най-дълго?
Автор: Peika.bg
В кой град хората живеят най-дълго?

Небостъргачи, докъдето ви видят очите, с хора, идващи от всички посоки, със светлини от всеки ъгъл, и метро, което ви отвежда до всяка една точка за по-малко от 30 минути.

Това е животът на малко над 7 млн. души, живеещи на около 670 кв. км площ... в Хонконг.

Около 300-те небостъргача, които насичат пейзажа на града, са добре поддържани и заобиколени от паркове. Здравеопазването е достъпно за всички, а ресторантите предлагат почти само местна кухня, която е изключително здравословна. Само на няколко километра от Хонконг пък има планини, подходящи за катерене и зимни спортове, както и плажове за плуване и сърф.

В кой град хората живеят най-дълго?


През неделните следобеди големи семейства изпълват улиците, позволявайки си седмичния дим сум, който представлява вид местна храна под формата на хапки, които обикновено се поднасят с чай.

Резултатът от всички тези фактори е здраво, дълголетно население, което може да се похвали с най-голямата продължителност на живота в света. Мъжете в Хонг Конг живеят средно по 81 години, а жените – средно по 87 години.

В кой град хората живеят най-дълго?


Интересен факт за града е, че той е на първо място по достъпност. Улиците са безопасни и има лесен достъп до градския транспорт, здравословната храна и публичните удобства. Изкушението да се качите на автомобил е сведено до минимум, благодарение на пешеходни мостове и асансьори и евтините таксита или метро. Едно пътуване струва само около 95 стотинки.
В кой град хората живеят най-дълго?


Друг плюс на Хонконг е, че е по-зелен от всеки друг, а в повечето паркове е честа гледка групи от хора да практикуват тай-чи. Тези сутрешни упражнения са много популярни и са още един от факторите за дълголетието на местните. Власите, от своя страна, стимулират хората да спортуват, като прекрояват градските пространства за тяхно улеснение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин