В страната на приказките – парк „Остров Свобода“, Пазарджик - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В страната на приказките – парк „Остров Свобода“, Пазарджик
Автор: Елена Исаева

В България има много места, на които може да заведете децата си, просто вземете една карта и почвайте да отбелязвате наред. И ето, че отново идват почивни дни, а вие вече сте се изчерпали о към идеи къде да заведете децата. Искате да е различно, интересно, но и не много далече. Парк „Остров свобода“ в Пазарджик е точното място. Освен, че може да ги разходите из града, това място много ще се хареса на малчуганите, защити е като извадено от света на приказките. Тук децата ще видят Пепеляшка, Червената шапчица, Ян Бибиян, Малкият принц, Снежанка, Пипи дългото чорапче и още от любимите им приказни герои.

Освен среща с приказните герои, децата ще имат шанса да се запознаят и със света на „Джурасик парк“ отблизо, като ще видят макети на Т-рекс и други динозаври, които се срещат във филмите. В парка има още една много забавна атракция и това е алеята на кривите огледала. Там ще може да видите куп магични неща, себе си като жираф, летящи садоледи и какво ли още не.

В страната на приказките – парк „Остров Свобода“, Пазарджик
Снимка: wikipedia

Паркът определено ще се хареса на децата, там те много ще се забавляват, а защо не и вие? Все пак във всеки от нас винаги има по едно дете и кой не обича от време на време да извади това дете на показ и да си поиграе с него.

Паркът предлага безброй забавления за деца от всякакви възрасти. Има детски кътове, люлки, площадки и всякакви забавления.

Освен всички атракции тук може да посетите и зоопарка, който е пълен с всякакви животни, дори има двойка сибирски тигри.

Освен детските атракциони, парк „Остров свобода“ очарова и с други интересни неща, като например триметров стол, на който могат да седнат пет души или най – дългата пейка, не къде да е, ами в целия свят. Тя е наистина уникална и много впечатляваща, а освен това е и в рекордите на Гинес и има дължина от 1011 метра. Пейката се простира от единия край на парка чак до другия. По изчисления на нея могат едновременно да седнат 2200 души, наистина впечатляващо, нали? Определено е голяма атракция и всички се снимат или сядат на нея.

Освен това, да не забравяме, че в този забавен и интересен парк има статуи и на любимите приказни герои, с които децата могат да се снимат. Това място определено ще се хареса на всяко дете, защото има от всичко и за всеки.

Паркът се казва „Остров свобода“, защото се намира на остров между двата ръкава на река Марица. Мястото е живописно, красиво и прекрасно за снимки.

Това е единственият парк в България, който има работно време, така че няма как вечер да се разходите в него, защото мостът се заключва.

Този парк е едно различно и много забавно място, където не само децата ще се забавляват, ами и вие самите, припомняйки си приказни герои от детството. Освен това винаги можете да се разходите и в самия Пазарджик, да пийнете едно кафе, да хапнете и така екскурзията ще е пълна. За това грабвайте децата и бурзо в тази посока.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин