В турските влакове ще може да се пътува само ваксиниран или с отрицателен PCR - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В турските влакове ще може да се пътува само ваксиниран или с отрицателен PCR
Автор: Peika.bg
В турските влакове ще може да се пътува само ваксиниран или с отрицателен PCR

От 6 септември във влаковете в Турция ще може да се возят само ваксинирани лица или хора, които предоставят негативен PCR-тест, направен до 48 часа преди пътуването.

Турция затяга мерките, на кино и ресторант – само с PCR тест

„В съответствие с нареждане на Министерството на вътрешните работи в рамките на мерките за борба с разпространението на COVID-19 нашите пътници, които пътуват с влакове при междуградски пътувания, ще трябва да предоставят сертификат за ваксинация или негативен PCR-тест, направен максимум 48 часа преди заминаването. Успешната борба с COVID-19 е възможна, само ако всички бъдем изключително бдителни”, заяви генералният директор на Турските държавни железници Хасан Пезюк.

Министерството на вътрешните работи съобщи миналата седмица, че от 6 септември в Турция ще бъде изискван PCR-тест за неваксинираните лица при посещения в театри, кина, концертни зали и междуградски пътувания.

Турция е една от водещитесредиземноморски дестинации за почивка и е предпочитана от доста българи. Това е една стремително модернизираща се страна, с единия крак в Европа, а с другия – в Средния Изток. Тя представлява както ориенталски блясък, мистерия, интрига и стрелкащи се дервиши, така и своеобразен исторически водовъртеж, удрящ се в забързаното съвремие.

Турският народ се характеризира с гостоприемие, забележителна националната кухня, прекрасна брегова ивица и множество интересни градове, осеяни с красиви джамии и замъци.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин