Ваканция с деца? Ето какво трябва да имате предвид - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ваканция с деца? Ето какво трябва да имате предвид
Автор: Peika.bg
Ваканция с деца? Ето какво трябва да имате предвид

Ваканцията с дете може да се превърне в истинско предизвикателство за вас, ако предварително не сте обмислили всички нужди на малчуганa.

Затова сме ви подбрали няколко съвета за пътешествия с деца.

Ако се налага да пътувате със самолет, внимателно проверете багажа и вещите на детето, за да не изпаднете в неловка ситуация при митническата проверка. Също така, ако вие сте единствен придружител на детето и пътувате извън страната, уверете се, че имате подписана декларация от втория родител. По закон деца под 18-годишна възраст не могат да излизат извън рамките на страната без негово съгласие.

Опаковайте багажа си така, че да ви е лесно да го приберете при напускане на мястото, на което сте отседнали. Във всяка чанта отделете плик, в който да прибирате мръсните дрехи и бельо след смяна, за да не ви се налага да ги търсите из стаята в последния ден. Отделете най-ценните вещи в ръчния си багаж, така че да не се тревожите, че ще ги загубите.

Наспивайте се добре – това е от изключително значение да имате достатъчно сили да се справите с предизвикателствата на деня. Това важи и за вас, и за детето ви.

Не оставяйте детето си само. Ако с половинката ви искате да останете два часа насаме, потърсете детски кът или друга подобна атракция, където обаче ще сте сигурни, че малчуганът ще се забавлява и ще бъде под грижите на специализиран персонал.

Следете хранителния режим и хигиената на детето си – особено, ако малчуганът ви има по-слаба имунна система или следва лекарски предписания. Помнете, че храната в хотела или в заведенията вероятно не е същата като онази, която приготвяте у дома и е лесно детето да изяде нещо, което да не понесе на организма му. Най-добре преди заминаването посетете лекар, за да сте сигурни, че то е в добро здравословно състояние и вземете мерки за евентуални неразположения.

Не на последно място – позволете си наистина да се забавлявате с детето си. Посещавайте атракции като увеселителни паркове, детски кътове, гори, плажове и басейни. Това са все местата, където и малки, и големи могат да се забавляват прекрасно. Също така си играйте с малчугана, радвайте се заедно, позволете на детето в себе си отново да се прояви и да си припомни насладата от малките неща.   

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин