Варвара – домашна храна и гледка към морето - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Варвара – домашна храна и гледка към морето
Автор: Мария Ангелова
Варвара – домашна храна и гледка към морето

Романтичните и диви брегове на черноморското селце Варвара неведнъж са използвани за филмов декор. Край брега все още се издига желязното дърво, поставено за филма „Голямото нощно къпане“. Това е и мястото, където всяко лято се посреща Джулай морнинг.

Плажът е един, малък е и е само с един плажен бар, но скалистите заливи наоколо са идеални за събиране на тен и гмуркане. По време на социализма Варвара е била любима дестинация на хората на изкуството – място, където сам си създаваш забавления и приключения. Селцето още пази частица от тази атмосфера и няма нищо общо с пренаселените и шумни черноморски курорти.

40712

Вкусната Варвара

Всичко започва от едно бунгало в началото на 90-те години на миналия век, към което след това се добавят 2-3 масички, а днес всеки знае, че най-вкусното хапване във Варвара е „При Димо“. Сутринта започва с домашни мекици и домашно сладко от зелени смокини. Непременно опитайте маринования паламуд и калмарите в масло, с добавен сос скордаля. Каймата за скарата се меси на място, а октоподът "Варварица" се вари с билки от Странджа планина. Идеално вървят с домашна мускатова ракия или вино. Овчето кисело мляко е домашно, овчето, краве и козе сирене - също. За десерт опитайте домашния нуга сладолед и различните торти.

40716

Полезна информация: Как да стигнете до „При Димо“ - като идвате от Царево, влизате във Варвара, след права отсечка пътят прави голям десен завой, последван от голям ляв завой. Точно преди големия ляв завой свивате вдясно и веднага след църквата ще видите голям паркинг. Спирате там. За контакти: 0899 928851. Има и хотелска част, където можете да нощувате на цени от 25 лв. за стая.

Предизвикателство: За раздвижване след хапването поиграйте баскетбол на игрището до ресторанта.  

*

Това е една от дестинациите в пътеводителя "50 места, които да посетите в България през 2016 г.".

Вижте още снимки от Варвара:

40714

40718

40713

40715


Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин