Въвеждат входна такса за парка Гюел в Барселона - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Въвеждат входна такса за парка Гюел в Барселона
Въвеждат входна такса за парка Гюел в Барселона
Снимка: Thinkstock/Guliver

Разходката в парка Гюел в Барселона става платено удоволствие за чужденци от 1 октомври 2013 г., пише вестник “Дейли Телеграф”. Входна такса от 8 евро ще трябва да заплати всеки, желаещ да посети сюрреалистичното творение на Гауди. Досега входът за тази забележителност беше напълно безплатен.

Новите правила за посещение на парка включват и ограничен брой туристи, които ще бъдат допускани - 800 на ден. Това решение беше силно критикувано от местна организация, която смята, че паркът не е музей или катедрала, а общински обект и трябва да остане свободен за достъп. Други подкрепиха решението като начин за повишаване на приходите от туризъм, тъй като в момента това е един от малкото добре работещи сектори в Испания

Новината предизвика опасения, че могат да бъдат въведени входни такси и за други забележителности и събития, които досега бяха безплатни. Така например, фестивалът Ла Томатина (най-масовият бой с домати в света) тази година за първи път въведе билети, които бяха на стойност 10 евро. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин