Великобритания значително смекчава мерките - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Великобритания значително смекчава мерките
Автор: Peika.bg
Великобритания значително смекчава мерките

Тъй като днес Англия прекратява повечето вътрешни ограничения на COVID-19, тя отпада и карантинните ограничения за напълно ваксинирани жители на Обединеното кралство, идващи от страни с списък с кехлибар.

От днес Англия вече няма да изисква изцяло ваксинирани пристигания от средно рискови страни за карантина за 10 дни след пристигането. Вместо това те ще си правят PCR тест на втория ден от завръщането си, в допълнение към тест преди пътуване. Тези правила за влизане се прилагат само за жители на Обединеното кралство, които се завръщат в Англия, които са били „напълно ваксинирани с ваксина, прилагана от NHS в Обединеното кралство, както и за тези, които могат да докажат, че са се възстановили от вируса.

Децата също ще бъдат задължени да вземат PCR тест на втория ден, и заяви, че неваксинираните и дори частично ваксинираните пътници все пак ще трябва да бъдат поставени под карантина за 10 дни, когато се връщат от средно засегната страна. Пристигащите от тези държави също трябва да покажат своя ваксинационен статус на авиокомпанията си преди отпътуване, или чрез приложението NHS на своя смартфон, или с писмото на NHS COVID Pass.

Уелс и Северна Ирландия приемат същите мерки като Англия за напълно ваксинирани жители на Обединеното кралство, идващи от страни, включени в списъка със средно засегнатите страни, като премахват изискването за карантина. Правилата обаче остават непроменени в Шотландия.

Правителството ще разгледа облекчаващите правила за карантина за жители извън Обединеното кралство, идващи от средно засегнати страни, по-късно тази година, но засега те ще трябва да бъдат поставяни под карантина. Повечето страни са категоризирани като кехлибар съгласно светофарната система на Обединеното кралство, включително горещи точки за почивка като Италия, Гърция, Испания и континентална Португалия. Франция също е в списъка на средно засегнатите, но пътниците, които се връщат от там, все още са длъжни да се поставят под карантина за 10 дни поради притеснението от разпространението на Бета варианта на вируса в страната.

Няма промени в правилата за пристигащи, идващи от страни от зеления списък – дестинации, където нивата на инфекция са ниски, а нивата на ваксинация високи. Те също така трябва да вземат PCR преди и след пътуване. Пристигащите от червения списък или страните с висок риск ще продължат да се изискват за задължителна хотелска карантина за своя сметка. Можете да видите подробна разбивка на правилата за пътуване тук.

Междувременно Англия отново отваря нацията, като отпада почти всички вътрешни правила за COVID-19, въпреки продължаващия скок на случаите поради варианта на Delta. Докато Британската медицинска асоциация (BMA) призова за продължаване на използването на маска за лице, мандатът на правителството за маски вече е премахнат, заедно с насоките за социално дистанциране. Секторите за забавление и хотелиерство се отварят напълно за първи път от март миналата година без ограничения; концерти и фестивали също ще се върнат; на спортните игри ще бъде разрешено да работят с пълен капацитет; и животът горе-долу ще се върне в предпандемичните времена.

В Лондон обаче маските все още са задължителни в обществения транспорт, включително метро, ​​автобус, трамвай, DLR, Overground и TfL Rail. Пътниците ще продължат да носят покривало за лице в транспортните станции и по време на пътуването си.

В Шотландия задължителното използване на маски за лице ще остане в сила „известно време”. Властите призовават гражданите да продължат да „се придържат” към ограничаване на събиранията, спазвайте подходящо разстояние, носят маски.

Подобно на Англия, в Уелс отпада повечето ограничения за COVID-19 днес, но маските ще продължат да се изискват в обществения транспорт и в здравните и социалните грижи. Докато в Северна Ирландия, маските се изискват публично, а социалното дистанциране ще се прилага в повечето обществени условия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин