Венеция забранява куфарите с колелца - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Венеция забранява куфарите с колелца
Автор: Peika.bg
Венеция забранява куфарите с колелца

Отскоро туристите, които планират да посетят Венеция, ще трябва да се съобразяват с ново странно правило. От май 2015 г. е забранено търкалянето на куфари на колелца из италианския град, а несъобразяването ще води до глоба от 500 евро.

Причината за забраната е шумовото замърсяване на историческата част на града. От градската управа заявяват, че големите туристически групи с куфари на колелца вдигат шум до късно през нощта и пречат на местните хора. От май 2015 г. ще са разрешени само куфари с надуваеми „тихи“ колелца, докато тези с гумени колелца ще бъдат напълно забранени. Това ще създаде главоболия на повечето от 22 милиона туристи, които посещават града всяка година и трябва да пренесат багажа си от летището до хотела по пешеходните улици. Правилото няма да важи са жителите на Венеция.

Това не е първият проблем, с който италианският град се сблъсква заради огромната си туристическа популярност.

По-рано през 2014 г. властите започнаха кампания за намаляване на любовните катинарчета, които влюбени двойки от цял свят закачат по мостовете на града заради опасността от срутване на съоръженията под тежестта им. Около 20 000 катинарчета бяха свалени от мостовете Риалто и Академия.

През 2013 г. бяха наложени нови по-строги правила за водния трафик по каналите, а след редица оплаквания от пияни гондолиери, те минават задължително на тестове за алкохол и наркотици и са снабдени с GPS.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Viktor Trofimenko, 26.11.2014 | 02:05
Что ни город, то норов, гласит украинская пословица!
Абонирайте се за нашия бюлетин