Видинчанин измина 700 км по маршрута “Дунав Ултра” с Балканче - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Видинчанин измина 700 км по маршрута “Дунав Ултра” с Балканче
Автор: Peika.bg
Видинчанин измина 700 км по маршрута “Дунав Ултра” с Балканче

За 4-та поред година Евелин Евлогиев от видинското с. Гъмзово се включва в изминаването на маршрута “Дунав Ултра”.

Миналата година той получава подарък - стар модел велосипед Балканче, с което той не се поколебава да си поставя за цел да измине най-дългия веломаршрут в България за срок от 5 дни.

Евелин успя да измине успешно дистанцията от близо 700км. с нестандартното виозило, превръщайки постижението си в историческо за веломаршрут Н1 в страната.

Видинчанин измина 700 км по маршрута “Дунав Ултра” с Балканче

За да “влезе в определения от самия него график от 5 дни, през последния ден Евелин измина разстояние от 182 км. - от с. Сребърна до с. Дуранкулак.

Пристигането му в с. Дуранкулак предизвика буря от любопитство и поздравления сред останали участници в прехода и почитатели на Дунав Ултра маршрута.

Вчера 5-дневното предизвикателство завърши успешно и за Никола Габровски от гр. Русе. Той доказа, че “Дунав Ултра” е възможен и за 77 годишни ентусиасти.

С голям успех в населените места премина тазгодишното преминаване на маршрута “Дунав Ултра”. Различни активности организирани от местни общини, възрастни, доброволци и деца съпровождат вело ентусиастите в редица градове и села по пътя. Към момента по маршрута продължават да колоездят над 50 колоездачи, които се очаква да пристигнат в с. Дуранкулак до края на седмицата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин