Вижте кой е клубът на най-елитните изследователи в света - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте кой е клубът на най-елитните изследователи в света
Автор: Peika.bg
Вижте кой е клубът на най-елитните изследователи в света

The Explorers Club е създаден е през 1904 г. с централа в Ню Йорк и събира някои от най-добрите умове в света.

Общата им мисия е да задълбочат научните изследвания на терен във възможно най-много дисциплини и във възможно най-много държави.

Сега вече той се е разрастнал дотолкова, че има 32 международни поделения на организацията.

Едно от най-важните неща, които трябва да знаете за The Explorers Club е, че той не е туристически клуб. Той не е някакъв вид услуга за почивки, което е нещо за което хората често го бъркат. Идеята е до голяма степен членовете да бъдат самостоятелни и инициативни и да събират на едно място подходящите хора и ресурси за мащабни научни експедиции, за да превърнат идеите си в реалност.

Елитната група от изследователи и учени има малко над 3500 членове по света и е участвала в някои от най-престижните открития в света в областта на астрономията, археологията, физиката, етнологията, палеонтологията, зоологията, географията и много други. Това не са просто обикновени пътешественици. Изключително ексклузивният клуб изисква да покривате сериозни критерии за членство, които включват участие в „една или повече документирани научни експедиции”, както разкрива сайтът на клуба.

Вижте кой е клубът на най-елитните изследователи в света

Туристическата фотография, образователните турове, ловуването или разглеждането на отделни кътчета по света не е достатъчно. За тези, които не са квалифицирани да бъдат пълноценни членове, все пак е възможно да се присъединят като „приятели на клуба”, докато си изградят подходящата биография.

Тези, които преминат през процеса на одобрение обаче, попадат във впечатляваща компания. Членове на The Explorers Club са сред първите, достигнали Северния полюс, изкачили Еверест и разхождали се по повърхността на Луната

Членовете се срещат, за да присъстват на лекции от други членове, да обсъждат предстоящите експедиции и да приветстват новите лица. Всеки е поканен, за да представи себе си и областта си на експертни познания. Целта е да се задълбочат контактите и да се насърчават новите идеи. Това е и социална възможност да се информират за съществуващи проекти и да разберат как могат да си помогнат един на друг.

Годишният членски внос за клуба е между 340 и 1365 долара годишно, в зависимост от членския статут.

Членовете на клуба извършват мултидисциплинарни експедиции, които събират на едно място експерти от цял свят, които да работят в сурови условия. Всяко пътешествие е резултат от изключително сериозна организация, сътрудничество и трансгранично планиране. Преди всичко те мислят за това какво се опитвате да постигнете и после да се работи на тази база.

Това включва неща като оцеляването, климатичните и природни условия, технологиите, логистиката, бюджета, партньорите, разпределението и следенето на ресурсите. Дали този подход е ефективен? Как ще бъдат обработени и използвани данните? Има ли резервен план, ако нещо се обърка? Какъв е медицинският и евакуационният план? Списъкът с въпроси може да е безкраен.

Но според членовете на The Explorers Club светът отчаяно се нуждае от повече изследвания и изучаване на непознатото.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин