Вижте новата такса за посещение на Венеция - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте новата такса за посещение на Венеция
Автор: Peika.bg
Вижте новата такса за посещение на Венеция

Пригответе се за повече такси, ако сте замислили да пътувате към Венеция.

В последните дни на изминалата година местните власти взеха решение, пристигащите в красивия италиански град да плащат повече пари на общината. Това ще става чрез добавка към билета за използваното от тях превозно средство, която да замени сегашната туристическа такса.

Подобно на Еолийските острови в Сицилия и на остров Елба в Тосканския архипелаг, сега и туристите, които посещават Венеция, ще трябва да плащат входен билет. Сумата ще варира между 2,50 и 5 евро (според сезона) и ще замени настоящата туристическа такса. Тя може да достигне до 10 евро през силния сезон, което би могло да сложи край на масовия туризъм.

Идеята за въвеждането на новите такси е на кмета на града, като чрез измененията в закона се въвежда възможността да се приложи плащане на вноска за всеки, който влиза „с какъвто и да е превозвач”.

Според местните власти ще бъде обсъден балансиран правилник, който да защитава „всеки, който живее, учи и работи” на територията на града. Таксата ще се използва най-вече за финансиране на разходите за почистване на града, борещ се с нашествието на милиони посетители.

Туристите ще трябва да плащат допълнителна такса към билета за авиокомпаниите, корабите или наземния транспорт, който ще използват, за да стигнат до Венеция. Самите превозвачи или туристическите агенции ще прехвърлят парите на общината.

Администрацията се надява, че по този начин ще може да получи по-сериозни приходи. В момента милиони туристи посещават града само за по един ден, не се настаняват там и не плащат туристическата такса.

Според първоначалните оценки от „таксата за кацане” се очакват приходи между 40 и 50 млн. евро. В същото време туристическата такса, която плащат посетителите, които използват хотелската база във Венеция, генерира приходи от над 30 милиона евро.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин