Вижте възстановката на древен римски град край Виена (видео) - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вижте възстановката на древен римски град край Виена (видео)
Автор: Peika.bg
Вижте възстановката на древен римски град край Виена (видео)

Днес сме ви подготвили виртуалната възстановка на древния римски град Карнунт, който е разположен в близост до днешната столица на АвстрияВиена.

Интересното е, че при това изследване археолозите са използвали радар за проникване в земята, за да се разкрият вида на подземните пластове. Модерният метод позволява на учените да изследват античния град без да се налага да се стига до физическо разкопаване.

Учените разкриха цяла градска част, състояща се от пекарни, таверни и магазини – важна инфраструктура за римския начин на живот. Радарната система открива останки от дървен амфитеатър, разположен на пресечната точка на път, който следва римската граница (река Дунав) и главния път, водещ към Рим. В непосредствена близост до сградата е съществувал и храм на Квадривиае (римската богиня на кръстопътя). Откриването на амфитеатъра доказва, че организирането на публични игри е било важен елемент в обществения живот дори в граничните райони на империята.

Карнунт е основан като римска легионерска крепости и служи също като седалище на Панонски флот (около 50 г. сл. н. е.) От началото на II в. сл. н. е. селището се превръща в столицата на провинция Горна Панония. Следва сериозен ръст на населението и градът достига до внушителни за времето си 50 000 души.

Карнунт е можел  да се похвали с добре развита инфраструктура, която да отговаря на сериозния приток на хора, които са посещавали града, за да гледат мащабните гладиаторски игри.

Вижте виртуалната възстановка на този забележителен римски град във видеото по-долу.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин