Влакът на елените в Нара - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Влакът на елените в Нара
Автор: Peika.bg

Да видиш диви животни насред град е рядко явление на повечето места, но не и в японския град Нара. Тук има неограничена популация на елени, които се смятат за свещени и им се дава свобода да се разхождат по улиците. В резултат на това древната столица се превърна в популярна туристическа дестинация за хора, които искат да видят животните, обитаващи изкуствено създаден град напълно неограничени. Всъщност има дори влак, който минава през града и е вдъхновен от елените.

Влакът Нарашика или „Влакът на елените Нара“ не прилича на обикновен влак. Всеки вагон разполага със зелен и подобен на трева под и седалки с петна, наподобяващи козината на елена. Дори обичайните ръкохватки са заменени със специални такива с еленска тематика. И ако това не е достатъчно, има и банери, изобразяващи приятелските същества, висящи на всеки няколко сантиметра, и илюстрации, поставени по стените и прозорците. Като цяло тези творчески елементи създават невероятна атмосфера, напомняща за самия град Нара.

Въпреки че този специален влак не е в експлоатация от дълго време — едва от декември 2022 г. — той вече натрупа много фенове. Той се движи по линията Kintetsu между гарите Kintetsu Nara и Kobe Sannomiya; въпреки това, тъй като влаковете се движат на случаен принцип, не винаги е гарантирано, че ще можете да се качите точно на този влак. Все пак, ако успеете да посетите Нара, си струва да опитате. Човек никога не знае. Може би ще успеете да се повозите на симпатичното влакче с елени.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин