Забележителностите във Венеция, които можете да посетите безплатно или на ниски цени - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Забележителностите във Венеция, които можете да посетите безплатно или на ниски цени
Автор: Peika.bg
Забележителностите във Венеция, които можете да посетите безплатно или на ниски цени

Венеция е един от най-красивите градове в света, но също така е известен като скъпа дестинация. С много от основните забележителности, разположени около популярния площад „Сан Марко“, е изкушаващо да седнете в съблазнителните скъпи барове и ресторанти и да останете възможно най-близо до площада. Но посещението във Венеция не трябва да струва прекалено много. Ето няколко полезни съвета и трикове, които ще ви помогнат да спестите пари в плаващия град.

В следващите редове сме ви подбрали някои венециански забележителности, които можете да посетите безплатно или на ниски цени. Ето ги и тях:

Венеция е прекрасно място за разходка наоколо и макар че има множество места за разглеждане и правене. Дори просто да криволичите по виещите се улички и мостове ще ви бъде достатъчно, за да останете влюбени в този романтичен град.

Като бонус обаче много от музеите и галериите във Венеция предлагат огромни намаления в цената, ако сте от държава от ЕС и сте на възраст под 25 години – например в двореца на Дожите например взима 12 евро по-малка. Така че ако сте млади граждани на ЕС, сте сред щастливците, които могат да се възползват от големи отстъпки за различни забележителности и атракции.

Във Венеция има много безплатни и евтини неща за правене във Венеция. Всъщност много от най-интересните забележителности няма да ви струват и стотинка.

Например да се разходите по два от най-известните мостове в света – Понте Риалто и Понте дел’Академиа няма да ви струва абсолютно нищо. Посещението на базиликата Сан Марко също е безплатно, но бъдете готови да почакате на опашка.

Ако искате да видите някои велики шедьоври, но бихте искали да избегнете входната такса на музея Академия, има редица църкви, в които се помещават невероятни произведения на изкуството, сред които Тициан, Тинторето и Белинис. Повечето таксуват 3 евро вписване или можете да си купите Chorus Pass за 12 евро, с който можете да влезете в 15 от тях, е валиден за цяла година.

Друго безплатно нещо, което си струва да направите, е да се качите на покрива на Фондако деи Тедечи. Тази сграда, която е била резиденцията на немските търговци от Венеция през XV в., сега е дом на доста скъп универсален магазин, но можете да се качите на покрива безплатно, ако си направите резервация онлайн предварително. Качете се с асансьора до последния етаж и пред вас ще се разкрие спираща дъха гледка към Венеция – ще излезете точно над моста Риалто на Гранд канала. Затова не забравяйте да вземете фотоапарата си.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин