Защо да посетим Фискардо на остров Кефалония? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо да посетим Фискардо на остров Кефалония?
Автор: Елена Исаева

Остров Кефалония е едно от най-красивите островчета, не само в Йонийско море, а може би в целия свят. Там сякаш времето е спряло. Всичко е толкова спокойно, красиво и романтично, че няма да ви се иска да си тръгнете. Това малко парче земя определено е сред челните позиции за претендент за прозвището „земен рай“.

Красивите плажове на остров Кефалония са просто приказни – с фин жълт пясък и кристално чисти сини води, до където погледът ви стига. Истински рай, наистина. Всяко едно място на този остров е очарователно и определено няма да съжалявате където и да изберете да отидете.

Защо да посетим Фискардо на остров Кефалония?
Снимка: pixabay.com

Мястото, което аз искам да ви предложа е градчето Фискардо. Градът е толкова интимен, романтичен и готов за главно място в някой любовен роман. Пастелните цветове на къщите му придават една допълнителна хармония, на която да се насладите.

Въпреки, че през лятото има доста туристи, Фискардо пак е успял да остане доста спокоен и ви предлагам сами да се убедите в това. От Фискардо се разкрива и красива гледка към съседния остров Итака. Това е едно от най-красивите и популярни места за разходка в Кефалония. Във Фискардо е живял прочутият гръцки поет и писател Никос Кавадиас.

Градчето, което може би е по-правилно да нарека селце, е място, на което истински ще може да си отпочинете.

Живописното рибарско селце Фискардо е сред малкото населени места на остров Кефалония, останали недокоснати от голямото земетресение, което разтърсва острова, през 1953 г.. Фискардо е единственото село на острова, където щетите са сравнително ограничени, спрямо останалите места. Природата е пощадила по-голямата част от Фискардо, като е запазила не малко брой сгради с оригиналната венецианска архитектура.

Защо да посетим Фискардо на остров Кефалония?
Снимка: pixabay.com

Най-ранните споменавания са от древния историк Херодот през V век пр.н.е. Тогва е носил името Панормос. За това свидетелства плоча, намерена при археологически разкопки. По римско време мястото е било обитавано постоянно. Във византийската епоха Фискардо е бил ябълката на раздора между византийци и елитните воини – норманите, които продължавали да нахлуват.

Около красивото и живописно заливче, се намира известната крайбрежна алея, на която са подредени много от ресторантите за морска храна, кафенета, магазини за сувенири и сладкарници.

Освен на мен и много други, Фискардо е любимо място и на доста известни личности като Стивън Спилбърг, Том Ханкс, Леонардо ди Каприо, Роман Абрамович, Мадона, Парис Хилтън, Джон Бон Джоуви, Деми Мур, Ричард Гиър, емирът на Катар, Опра Уинфри и много други. Сигурна съм, че ще стане и ваше любимо място, за това побързайте и си подарете една приказна почивка на този земен рай.

Фискардо, Кефалония и изобщо всички Йонийски острови са едни наистина уникални места, които не могат напълно да се опишат с думи, защото понякога думите, колкото и да са цветни и многобройни, не стигат да се опише емоцията и атмосферата на дадено място. За това такива местенца по света трябва да се видят и да се почувстват, да се изживеят. Фискардо е от онези кътчета, които завинаги остават в сърцата ни, дори и никога повече да не се върнем към тях, вечно ще пазим спомена за една истинска приказка.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин