Защо да си хванете приятелка, която пътува - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо да си хванете приятелка, която пътува
Защо да си хванете приятелка, която пътува

В отговор на текста „Не си хващайте гадже пътешественик“ пътуващата девойка Мио Ноузо пише своята позиция – Защо да си хванеш приятелка, която пътува.

Босите й крака може и да са целите нахапани от комари (или от още по-ужасни гадини), но пък обикновено си носи ефикасен репелент, който ще даде и на други да ползват. И който вероятно мирише на лимонова трева.

Вероятно тя не носи грим – или ако е сложила сутринта, не ходи през 5 минути до тоалетната да се оглежда. Защото гримът няма да я промени, нито подобри. Тя просто се смее, ако нещо е смешно – не е нужно да застава под перфектния ъгъл.

Хвани си приятелка, която пътува. Не е толкова трудно да й се угоди, колкото изглежда. Ако я заведеш на вечеря в ресторант за бързо хранене, няма да си помисли, че сте скръндза, а вероятно ще ви разкаже забавни истории от Португалия. Ако се разходите в парка – тя ще си изкара добре, а вие ще имате чудесна компания.

Да, тя няма да се впечатли от новата ти кола или скъп часовник, но ще бъдете цялата в слух, докато й разказваш за идеите си. С кое е по-лесно да се сдобиеш – със скъпа кола или с интересна история? Ако вече имаш скъпа кола и никакви други интересни истории, стой си при барбитата.

Хвани си приятелка, която пътува, защото тя ще ти отвори прозорец към света, какъвто не си очаквал. Може да поиска да отидете на място, за което не си чувал. Само го провери в Google и може би ще откриеш нещо интересно. Може да планирате заедно – тя предлага, ти се съгласяваш и тръгвате!

Хвани си приятелка, която пътува. Може да мечтае много и да няма стабилна работа, но не се оплаква от живота. И когато на път открие своите ценности, ще се захване с работа, която харесва. Ще я върши с удоволствие и ще се прибира вкъщи в добро настроение. А ако работи на свободна практика, още по-добре – всеки път, когато ти хрумне някоя страхотна идея, тя ще може да е на разположение! И да, може да се оплачеш от скучната си работа, защото със своята визия за живота тя може да ти посочи решение, което сам не можеш да видиш.

Хвани си приятелка, която пътува, защото тя казва това, което мисли. Никога няма да се опита да впечатли приятелите или родителите ти, но ще го направи дори и без да се опитва. Говорила си е с толкова много хора от различни страни, с различно образование и религия, че впечатлява хората без да се подготвя специално за това.

Хвани си приятелка, която пътува. Тя може сама да разпъне палатката и готви добре, което означава, че ти трябва само да накладеш огъня и да направиш мохито. Всичко друго остави на нея.

Хвани си приятелка, която пътува. Макар че е независима и свободолюбива, тя може би ще те покани да пътувате заедно. И това ще означава, че си избран. Момиче, което пътува, знае каква е стойността на времето, хората и света, и внимателно подбира тези, които да допусне в живота си.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин