Защо лятната отпуска е здравословна - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо лятната отпуска е здравословна
Автор: Peika.bg
Защо лятната отпуска е здравословна

Всички очакват с нетърпение да отидат на плажа и да разпуснат подобаващо от цялото натрупано напрежение през годината. Ваканцията обаче е доста по-здравословна за вас, отколкото можете да предположите. Всъщност, вашата лятна ваканция е идеалният повод да се съберете, след като толкова дълго сте се разпилявали между работа, семейство и други задължения и отговорности.

Ето защо ваканцията е добра за вас:

1. Храната

Според диетолозите, разнообразието е много важно за доброто хранене. Ако сте на ваканция, особено в чужда държава, със сигурност ще опитате местната кухня и това ще е добре за вас, защото ще е разнообразие за стомаха ви. Имайте предвид, че може да отнеме известно време да свикнете на местната кухня, но този опит със сигурност ще си заслужава.

2. Слънце

Липсата на достатъчно слънчева светлина може да доведе до депресивни състояния, затова ваканцията е чудесна възможност да си набавите необходимото количество витамин D. Слънчевите лъчи превръща витамин А във витамин D и това е добре за имунната система, костите и зъбите ви.

36440

3. Сън

Ваканцията е идеалната възможност да наваксате със съня. Така или иначе, повечето хора не се наспиват достатъчно през годината, заради работа или стрес, което води до заболявания. Затова, по време на ваканцията си имате нужда от дълбок, здрав сън, за да може мозъкът да се „зареди“, както трябва. 

4. Морската вода

Според някои учени, слушането на шума на морето влияе на части от мозъка, както при медитация. Солената вода притежава и елемент на детоксикация, а освен това, солта извлича нечистотиите от организма и ви оставя чисти и освежени. Научете още за ползите от морелечението.

5. Смях

Според докторите, смехът е най-доброто лечение за всякаква умора и натрупан стрес, защото отделя хормона ендрофин – т.нар. хормон на щастието. Повече смях намалява риска от заболявания, така че ви пожелаваме весела и засмяна лятна почивка.

36439 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин