Искате повишение? Вземете си отпуска! - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Искате повишение? Вземете си отпуска!
Автор: Peika.bg
Искате повишение? Вземете си отпуска!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Изненадващо проучване показва, че служителите, които ползват отпуската си, имат по-високи резултати в работата си и по-големи шансове за повишение.

Мнозина са работещите хора, които не използват цялата си отпуска. Въпреки законовите промени, които от няколко години задължават служителите да го правят, много от тях не използват цялата полагаща им се почивка.

В Щатите ситуацията достига още по-големи крайности. Не само законът не задължава работодателите да предоставят платен отпуск, но и последните данни сочат, че 40% от американците не използват всичките си почивни дни.

Отказът от отпуска често се води от страха, че дългото отсъствие на служителя може да покаже на компанията, че тя може да се справи и без него.

Вътрешно проучване, направено от одиторската компания EY, обаче установява, че служителите, които използват цялата си отпуска, показват по-добри резултати при оценка на работата им.

Статистиката за САЩ и Канада сочи, че за всеки взети 10 дни ваканция, служителят показва средно с 8% по-високи резултати.

Изводът е ясен – добрият баланс работа-свободно време има положителен ефект както върху работата, така и върху личния живот. А по-добрите резултати могат да доведат и до развитие в компанията.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин