Защо трябва винаги да сте отворени за нови идеи за пътуване? - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо трябва винаги да сте отворени за нови идеи за пътуване?
Автор: Peika.bg
Защо трябва винаги да сте отворени за нови идеи за пътуване?
Снимка: pexels

Много хора, които са пътували до няколко различни и отдалечени точки по света, смятат, че са видели и преживяли всичко. И не очаквайте да бъдете изслушани, когато се опитате да им кажете нещо за последното си приключение, защото със сигурност няма да им е интересно да чуят нещо за него. Но това, което хората са склонни да забравят е, че светът, в който живеем, е голямо място и дори да сте били някъде много пъти, винаги ще намерите нещо ново за тази конкретна дестинация, което може да ви впечатли или разочарова.

И така, нека се върнем към централния въпрос: трябва ли да създадете своите мечтани дестинации за пътуване или да слушате препоръките на други хора, дори ако това не е близко до това, което сте си представяли да посетите и изживеете? Честно казано, трябва да вземете предвид и двата варианта, тъй като да се откажете от мечтаните дестинации е глупаво нещо. И да следвате съветите на други пътници? Е, нека видим каква е ползата от това:

Нови и свежи предложения

Както вече споменахме, хората, които обичат да пътуват, откриват света сами и надграждат своето портфолио за пътувания с много нови преживявания, забележителности, информация и международни приятели. Тези, които са доста доволни от пътешествията си, са склонни да преразказват своите приключения с много ентусиазъм, докато тези, които са напълно разочаровани, ще споделят няколко лоши думи или само ще мълчат за това, за да го забравят възможно най-скоро.

Независимо от това, хората имат различни вкусове и това, което е установено, че се харесва на отделните хора, не означава, че ще има същия ефект върху друг. Въпреки това, често трябва да слушате какво имат да кажат хората за своите пътувания. Винаги е интересно как ще откриете нещо ново и неизследвано, за което дори не сте чували преди, някъде, където може да ви стане любимо място на земята, някои дейности, за които не сте знаели, че съществуват и така нататък. Слушането на приключенията на хората винаги ще ви информира за нещо ново.

Освен това, чудесен източник за намиране на нови места и неща за правене е следването на отделни блогове за пътувания, които съдържат много информация за страхотните места, които могат да бъдат намерени на Земята. И трябва ли да вземете предвид какво е написал някой случаен човек в интернет? Е, трябва да му дадете шанс, тъй като това, което ще видите и изживеете, може да ви остави без думи.

Да бъдеш спонтанен е забавно

Така че, ако няма нищо, което сте планирали за следващия уикенд и вашият приятел се обърне към вас с нещо, което ще ви се стори луда идея да опаковате багажа си и да заминете някъде извън града – не се замисляйте! Ако няма какво да губите, но все пак не сте планирали да отидете на пътешествие толкова скоро или не сте добре запознати с дестинацията и спонтанността не е вашето нещо – направете го все пак! Отидете на това пътуване и вижте какво приключение ви очаква. Може да е пълна катастрофа или може да си прекарате ужасно добре, но това е нещото за несигурността и ниските очаквания – рискът от всичко това прави пътуването толкова приятно и кара сърцето ви да бие бързо.

Дайте шанс на случайността

Свързано с казаното по-рано за спонтанността и приемането на предложения за пътуване, дори ако това означава, че трябва да излезете от зоната си на комфорт в даден момент, ние стигаме до определен момент, в който появата на случайност може да бъде похвалена. Да намериш нещо добро, без да го търсиш, е идеалното определение на думата случайност и подходящ отговор на въпроса защо трябва да бъдеш отворен за нови идеи за пътуване. Само си представете, че едва приемате предложение от ваш приятел да се срещнете в определен град, където изведнъж срещате някого, който по-късно се превръща в любовта на живота ви. Да, знаем какво си мислите и сме съгласни, че звучи малко „приказно“, но нека бъдем реалисти – такива неща понякога се случват в живота и това е вълшебно. И не трябва да става въпрос само за любов, можете да намерите и нов приятел.

Победете страховете си

Казват, че ако се страхувате от нещо и искате да се отървете от този страх, тогава е най-добре, когато правите точно това, от което се страхувате, което ще ви помогне да погледнете страха в очите и да докажете, че можете да го преодолеете! Сега вероятно се чудите защо изведнъж това е важно. Нека уточним.

Някои хора често се страхуват от откриването на нови неща и предпочитат да живеят в зоната си на комфорт, отколкото да знаят какво има по света. Въпреки това, всеки човек на земята се страхува от нещо, независимо дали това са змии, торнадо, смърт, височини или дори сладки малки кученца - всеки индивид просто се страхува от нещо в този свят. И така, защо пътуването помага толкова много в справянето със страховете?

Е, да кажем, че се страхувате от височини, но ваш близък приятел се връща от невероятно пътуване и ви разказва за невероятното изживяване, което трябва да опитате един ден, а това е да участвате в La Tour CN в Торонто, Канада. Сега, като знаете, че тази обиколка е ужасяващо страшна, прикрепени сте към някакви въжета и кабели, които са част от оборудването, вървите по ръба на кулата, която е висока 553,33 метра, разбира се, веднага казвате НЕ на идеята. И как не, височините ви плашат. Но какво ще стане, ако това е нещо уникално за правене? Ами ако пропускате грандиозно преживяване, което не може да се опише с думи? Е, това е нещо, което няма да разберете, ако решите да седнете на удобния си стол и да помислите за следващото „забавно“ нещо, което можете да направите в живота си. Въпреки това, имайте предвид, че не всичко, което другите хора предлагат, винаги е добра идея, така че бъдете разумни до известна степен.

Казват, че животът е това, което се случва, докато сме заети да правим други планове и това не е лъжа. Така че, не се насилвайте да се ограничавате с идеи, а по-скоро мислете извън рамката и приемайте нови приключения в живота си. В крайна сметка пътуването е най-доброто нещо, което можете да си позволите, което може да направи ума ви продуктивен и сърцето ви пълно.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин