Защо всеки трябва да пътува сам (понякога) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо всеки трябва да пътува сам (понякога)
Автор: Мария Ангелова
Защо всеки трябва да пътува сам (понякога)
Снимка: Thinkstock/Guliver

За много хора мисълта да поемат на път сами звучи като кошмар, като отчаяно решение или като действие, директно застрашаващо живота им.

Истината е, че много от соло пътешествениците са си мислели същото преди да започнат да откриват света сами. Не е задължително всеки да пътува сам, но е важно всеки да пътува сам понякога.

Най-трудно е да вземеш решението първия път. Но тръгнеш ли веднъж, е много вероятно и да повториш.

Ето няколко причини, които са достатъчни поне да се замислиш дали да не попътуваш сам:

За да се срещнеш с повече нови хора (които иначе е вероятно да не забележиш, защото си говориш със спътниците си). Когато си сам, съзнанието ти е отворено за интересни личности, с които да споделиш бира, мисли и идеи.

За да се срещнеш със себе си. Колкото повече време насаме със себе си имаш, толкова повече откриваш какво има в собствената ти глава.

За да отправиш предизвикателство към себе си. И да излезеш от зоната си на комфорт. А веднъж излезеш ли, връщане няма – тя става все по-широка и се чувстваш добре във всякакви ситуации.

За да си припомниш, че можеш да се справиш с всичко. Без да разчиташ на някой друг, всичко зависи от теб самия. Когато пътуваш сам, откриваш, че можеш да разрешиш всякакви ситуации без чужда помощ.

За да пътуваш със собствен ритъм. Когато сте двама и или повече, се налага да правиш, макар и малки, компромиси с нещата, които искаш да видиш и правиш. Сега можеш да стоиш и цял ден в тази художествена галерия без да се притесняваш, че спътникът ти ще се отегчи.

За да можеш да импровизираш. Можеш да променяш плана си в последния момент, да се възползваш от всяко интересно предложение, което съдбата ти отправи.  

Открийте вдъхновение от историите на соло пътешественици от цял свят.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин