5-те различни пътувания, които трябва да опитате - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
5-те различни пътувания, които трябва да опитате
Автор: Неделина Вангелова
5-те различни пътувания, които трябва да опитате

Някога пътуването е означавало да рискуваш живота си, да не знаеш къде ще се озовеш или през какви препятствия ще преминеш. Сега сякаш сме приели, че сигурността е основен белег на доброто пътешествие. Но дали е така? Има няколко начина да пътувате, които са далеч от нормалната представа за почивка. Дали именно те няма да вкарат нужното разнообразие и тръпка в поредната ваканция?

Некомфортно пътуване

Несъмнено е много хубаво да отидете на почивка в 5-звезден хотел, но пробвали ли сте почивка без лукс, например в хижа високо в планината или на палатка? Може да не звучи много комфортно, но всъщност е! Сами ще се убедите колко е приятно да си починете сред дивата природа, било то на къмпинг на морския бряг или на хижа в Рила.

Неорганизирано пътуване

Това е най-големият ужас, който можете да си причините! Без никакви планове, без резервация в хотел, без билет за влак/автобус и най-вече – без идея накъде въобще сте тръгнали. На това му се казва вълнуващо преживяване. Да отидете на гарата и да хванете първия влак за някъде си. Може би съдбата ще избере най-добрата дестинация за вас.

Страшно пътуване

Кой е най-големият ви страх и можете ли да се изправите срещу него? Ако ви е страх от самолети, направете си дълго презокеанско пътуване. Ако ви е страх от вода – отидете на круиз, на остров или се запишете на гмуркане. Понякога да надвиете страховете си е най-вълнуващото нещо. А защо да не го сторите на своята почивка?

Безплатно пътуване

Представете си да пътувате без пукната пара. Хващате стопа или колелото, обикаляте из България, може да посетите отдавна забравената си леля/баба някъде. Или пък да пренощувате в някой хостел, заплащайки с труда си (да измиете чиниите). Ако ви се струва твърде сложно и екстремно, може да си поставите паричен лимит, който да нямате право да прекрачвате през цялото пътуване.

Пътувайте „откъснат от света”

Без телефон, без телевизор, без интернет… колко време можете да издържите? Звучи ужасно, но всъщност за нула време ще свикнете с тишината и спокойствието и после няма да искате да се завръщате към забързания си живот. Има много кътчета в България, където можете да избягате от света – на бунгало, например. А защо пък да не пътувате соло?

Може би това е бъдещето на пътешествията!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин