„Как да преживеем скандала“ ще очарова почитателите на „Бриджъртън“ - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
„Как да преживеем скандала“ ще очарова почитателите на „Бриджъртън“
Автор: Peika.bg

Дебютният исторически романс на Самара Париш разказва историята на едно скандално запознанство, след което нищо няма да е същото.

 

Невъзможни любови, заможни семейства и порядките и предразсъдъците на английското висше общество в началото на XIX век вдъхновяват някои от най-вълнуващите романтични сериали и романи през последните години.

„Как да преживеем скандала“от Самара Парише възпламеняваща история в духа на феномена „Бриджъртън“, в която  истинската любов разцъфва неочаквано.

Лейди Амелия Крофтън цял живот е възпитавана така, че един ден да бъде перфектната херцогиня. Тя е диамант във висшето общество. Лидер в светските кръгове в Лондон. Може с лекота да организира най-зашеметяващия прием и да управлява огромно домакинство. 

Всичко, за което някога е мечтала е само на крачка разстояние. Единственият ѝ проблем е, че херцог Уайлдфорд – благодорникът, за когото е сгодена още от дете, изобщо не бърза да се ожени за нея. Особено когато я заварва без придружител, с раздърпани дрехи и в компанията на друг мъж. 

Едно голямо недоразумение заплашва да прерастне в истински скандал, а безупречната репутация на лейди Амелия е в сериозна опасност… За да запази честта си, тя ще трябва да се омъжи за напълно непознат мъж – без титла и без обноски.

Бенедикт Астърли никога не си е представял, че едно добро дело ще промени живота му изцяло. Определено не е предполагал, че измръзналото момиче, което спасява от преобърната карета по време на снежна буря, съвсем скоро ще стане негова съпруга. И че ще се окаже богата и надута аристократка – всичко, което той най-много ненавижда. 

Хванати в капана на брак, който не желаят, Амелия и Бенедикт ще трябва да намерят как да преживеят скандала, който може да им отнеме всичко, спечелено с толкова много труд – нейното място във висшето общество и неговия бизнес, който изкарва прехраната на много хора.

Но ще могат ли пълни противоположности като тях да намерят пътя един към друг? А възможно ли е в сърцето на другия да открият скрита част от себе си? 

Изпъстрена с хумор, остроумие и страст, „Как да преживеем скандала“ е пищен разказ за любовта, по-силна от всички предразсъдъци. Самара Париш дебютира като истинска майсторка на романтиката и увлича читателите в незабравима история.

Из „Как да преживеем скандала“ от Самара Париш

„Как да преживеем скандала“ ще очарова почитателите на „Бриджъртън“

Амелия набързо погледна към своя годеник. Той седеше от другия край на пътеката с каменно изражение. До него имаше дете – момиче на десетина-дванадесет години? Не можеше да прецени. Никога не бе общувала с деца, дори когато самата тя бе такова.

Очевидно двамата бяха роднини. Като изключим, че носът ѝ не е бил чупен и косата ѝ бе сплетена на дълга руса плитка, девойката му беше одрала кожата. Беше загоряла и луничава, а сините ѝ, намръщени очи бяха приковани в Амелия.

Амелия отвърна на погледа ѝ. Момичето вирна нос и стисна устни.

Амелия повдигна вежда. Момичето беше самонадеяно. Повечето дебютантки не биха се осмелили да я гледат така нагло.

Взирането продължи, докато момичето, видимо доволно, кимна рязко и се обърна да подшушне нещо в ухото на Бенедикт. Той се обърна към Амелия с изненадан поглед.

Тя бързо насочи вниманието си към скута си, където ръцете ѝ усукваха сивия кожен шал, който изпъкваше на фона на розовото ѝ палто. Беше хубаво, но по нищо не приличаше на обсипаното с перли творение, което планираше да носи в сватбения си ден. Не, тази рокля беше в нейния дом, в един куфар заедно с останалите ѝ булчински дрехи и аксесоари – всяка носеше внимателно избродиран надпис „Лейди Уайлдфорд“.

Когато проповедта приключи, хората се размърдаха на местата си в очакване свещеникът да слезе, за да си тръгнат. Амелия впрегна всичките си сили да не се оттегли първа. Краката ѝ трепереха и тя ги притисна силно към пода.

Свещеникът направи дълга и болезнена пауза, преди да прочисти гърлото си.

– Преди да си тръгнем, нека заедно да станем свидетели на съюза между лейди Амелия Елизабет Крофтън и Бенедикт Астърли.

Според Амелия този брак беше изключително необмислен, но явно нейното мнение не беше от значение. Тя прехапа устна, докато осмисляше малкото информация, която бе събрала за съпруга си през последните двадесет и четири часа.

Бенедикт е земевладелец.

– ... въведено като лек срещу греховността...

Близък познат е на херцог Уайлдфорд.

– ... в богатство и бедност...

Имал е достатъчно пари да упълномощи делови представител в Лондон.

– ... ако някой знае причина тези двама души да не бъдат законно обвързани, нека говори сега или да замълчи завинаги...

Сълзите напълниха очите ѝ, но си останаха там. Слабостта бе за малодушните жени, а Амелия отказваше да заплаче.

Тя не беше съвсем без имущество. Имаше скъпоценности. Щеше да умре от мъка, ако се наложи да ги продаде, но можеше да си наеме къщичка в Лондон или да отиде на континента, докато клюките утихнат.

Амелия затвори очи и сви устни. Ноктите ѝ се впиха в коп-ринените ръкавици.

Две големи ръце обгърнаха нейните и тя усети топлината им дори през двата слоя плат. Те разтвориха пръстите ѝ и разхлабиха вкочанената ѝ хватка, така че тя вече не се държеше здраво за себе си, а за него. Вдигна поглед. Изражението му беше изненадващо мило.

– Взимам теб, лейди Амелия Елизабет Крофтън, за своя законна съпруга, за да се грижа за теб от този ден напред...

Боже мили, вече до тази част ли бяха стигнали?

Сърцето ѝ щеше да изскочи. Пищенето в ушите ѝ се извиси до кресчендо.

Бенедикт я погледна съсредоточено.

Неин ред ли беше? Какво трябваше да каже?

Свещеникът повтори думите си.

– Взимам теб, Бенедикт Астърли, за свой законен съпруг. Да те обичам, да те ценя и да ти се подчинявам...

Само няколко думи, изречени с мъка. А отвътре, отвъд стените, които я бранеха, нещо се пречупи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин