„Ние обичаме България“ 2020 ще подкрепи Самуиловата крепост - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
„Ние обичаме България“ 2020 ще подкрепи Самуиловата крепост
Автор: Peika.bg
„Ние обичаме България“ 2020 ще подкрепи Самуиловата крепост
Снимка: wikimapia

Инициативата на BILLA България подкрепя значими български обекти

>

>

BILLA България ще стартира четвъртото издание на националната кампания „Ние обичаме България“ през 2020 г. Проектът ще е продължение на дългосрочната национална инициатива, която цели подсигуряването на финансова помощ за едни от най-значимите природни забележителности и паметници на културата, част от Стоте национални туристически обекта на България.

През тази година благотворителната акция на търговската верига ще подкрепи Самуиловата крепост, която и до ден днешен е един от най-големите символи на Първото българско царство. Кампанията „Ние обичаме България“ 2020 ще се проведе през февруари 2020 г.

„Ние обичаме България“ 2020 ще подкрепи Самуиловата крепост

„Ние обичаме България“ е дългосрочна социално отговорна кампания с национален мащаб, с която BILLA много се гордеe. През годините инициативата вдъхнови хиляди хора да застанат зад една толкова значима кауза. Вярваме, че тази година отново ще успеем да обединим българите около грижата и опазването на културно-историческото наследство на страната и да им напомним, че имат много поводи да се гордеят систорията си“, сподели Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България.

Проектът „Ние обичаме България“стартира по идея на BILLA България през 2016 г. и постигна забележителни резултати. От началото на кампанията досега BILLA успя да привлече хиляди българи към инициативата, с подкрепата на които подпомогна някои от най-емблематичните български исторически обекти.

Благодарение на „Ние обичаме България“ през 2016 г. BILLA дари над 66 000 лв за реставрацията на бронзовия лъв на Паметника на свободата на връх Шипка.

Второто издание на кампанията успя да събере над 96 000 лв., които бяха дарени на Националнияисторико-археологически резерват „Мадара“, където се намира Мадарският конник. Обектът вече е с модернизиран информационен център и е оборудван с редица нови придобивки.

Фокусът на третата кампанията “Ние обичаме България” бевърху Панорама „Плевенска епопея1877 г.“ Събраната сума в рамките на инициативата от над 78 000 лв. бе използвана за реставрацията на художественото платно и почистването и възстановяването на предметния план в зала „Панорама“ на художествения музей.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин