Топ 5: Любими градски плажове в Европа - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 5: Любими градски плажове в Европа
Автор: Мария Ангелова

Или когато морето не е на една ръка разстояние, това никак не означава, че трябва да се откажем от плажа.

 

В следващите редове ще ви срещнем с някои от любимите си плажове, разположени сред бетон и железа, в центровете на големи градове, повечето от които дори нямат излаз на море. Само дето този факт изчезва от съзнанието ви точно 15 секунди, след като усетите пясък между пръстите на краката си и отпиете първа глътка от мохитото си. Ако отивате на екскурзия до някой от следващите европейски градове това лято, не забравяйте банския в куфара!

Плажът в Брюксел

25815

Брюксел си има славен плаж всяко лято на кея Беко в северната част на града. Проектът Bruxelles Les Bains (Brussel Bad) включва изграждането на огромен декор с пясъци, палми, екзотични растения... Вечер има музика на живо. Повече за плажа в Брюксел.

*

Плажът Блайбург в Амстердам

25820

Естествено, че в Амстердам няма море, но пък има плажа Блайбург, което даже е по-добре. На Айбург - колекция от изкуствени острови източно от центъра на града, има пясък, изненадващо добра храна като за бийч бар и горещи диджей партита след залез (обикновено в петък и събота).

*

Плажът край Сена, Париж

25821

Най-близкият морски бряг се намира на 200 км от Париж, но това не означава, че след изморителен ден из парижките забележителности не можете да се отпуснете под топлите лъчи и да послушате шум на вълни. За четири седмици от края на юли по бреговете на река Сена във френската столица се изсипват няколко тона пясък и повече от 2 км плажна ивица кани всички изморени от жегата гости и жители на града да си починат като на море. Организират се безплатни курсове, карат се усилено ролери и колела, има и мобилна библиотека. Още за плажа край Сена.

*

Sand in the City, Виена

25825

По поречието на Дунав има няколко плажа, но най-много забавления на едно място ще откриете в Sand in the City Beach Bar. Тук има игрище за плажен волейбол (включително и нощен, на осветление), плаж за гастрономи (с италиански сладолед, ягодови коктейли и други изкушения, от които да ти причернее). Всяка неделя плажът се превръща в сцена под звездите за мащабни салса партита.

*

Плажът в Берлин

25824

Всяка година берлинчани се радват на прекрасни възможности за събиране на тен по поречието на река Шпрее. Освен това по брега на реката се появяват и внушителни бийч барове като Badeschiff, където питието ви може да е придружено от спа процедури, музика на живо или кино под звездите.

Открийте още от най-страхотните бийч барове (в снимки). 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин