iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Отивам на курс в Копенхаген. Какви интересни забележителности могат да се видят там?

30.08.2012 | 15:03, отговорили: 6 , Друго, Дания, от Елена Ненчева
1 гл.
Отговори (6)
Радослав Йорданов , 31.08.2012 | 05:51
0 гл.
Да не забравите най-важното! Да не пропуснете да ‘посетите’ и друг символ на Копенхаген - знаменитата скулптура на Андерсеновата героиня - Малката русалка, която ще видите на крайбрежната алея.
Васил Стоянов , 31.08.2012 | 02:58
0 гл.
В никакъв случай не трябва да пропуснете може би най-емблематичния район на Копенхаген - Нихавн с едноименния канал. Тук животът ври и кипи, а крайбрежните улици са обградени от красиви разноцветни къщи. Може да се разходите 1 час с открито ниско като лодка корабче - ще се насладите на разнообразните гледки, които ще се открият пред очите ви. Само дано не вали дъжд!
Денис Шишманов , 31.08.2012 | 02:38
0 гл.
Датската столица привлича с бляскавите си дворци, действащи или музейни - Розенборг, Амалиенборг, Фредериксборг.... Впечатляващи са луксът и съкровищата, които са съхранявани там от векове, а в разкошните им градини и поляни много хора си правят пикник и плаж...
Илиан Стоянов , 31.08.2012 | 02:24
0 гл.
В града има много живописни квартали. На централния площад пък е т. нар. нулев километър - оттам са отмерени разстоянията до различни градове в света. На площада пред кметството се намира паметникът на великия разказвач Ханс Кристиян Андерсен, който е с лице обърнато към театъра, кръстен на негово име. Задължително трябва да посетите и увеселителния парк ‘Тиволи’ - може би най-старият по рода си на планетата.
Милен Узунов , 30.08.2012 | 22:49
0 гл.
Ако искате да се потопите истински в атмосферата на Копенхаген, непременно трябва да походите пеша и то по най-дългата пешеходна улица в Европа /3 км и 200 м/ - Стрьогет. Кафенета, магазинчета, забавления - какво ли няма да видите там? Именно затова Стрьогет е избрана за домакин на един от музеите на рекордите на Гинес, който ще ви посрещне на входа с восъчна фигура на най-високия мъж в света живял някога - 272 см.
Симеон Чолаков , 30.08.2012 | 15:29
0 гл.
В датската столица има много забележителности, които претендират да бъдат символи на града, а и на страната. Но като че ли най-характерният за духа на датчаните е фонтанът Гефион, наречен на северната богиня, покровителка на Дания. Днес той е известен още с името ‘Майка Дания’ и поразява със своите и е едно от предпочитаните места за срещи.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин