iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

С приятели смятаме тази година да посетим гръцкия остров Миконос. Какво ще ме посъветвате - как се стига дотам, какви забележителности има, атракции, спортове, плажове, забавления? И кога е най-добре да се посети, в разгара на лятото или не?

07.08.2012 | 17:45, отговорили: 5 , Лято и море, Гърция, от Стефан Банков
0 гл.
Отговори (5)
Красимира Матэва , 08.08.2012 | 15:06
0 гл.
Що се отнася до забавленията Миконос е известен с бурния си нощен живот. Ако си падате по него - остров Миконос е вашето място. Задължително трябва да посетите Хотел Филипи - в центъра на града, както и Alefkandra section - на брега на морето. Ако искате да видите богатите и известните, Филипи е мястото, защото точно там всички знаменитости, които посещават Миконос, завършват купона. В Миконос бар пък ще се насладите на гръцка музика и народни танци.
Оля Маркова , 08.08.2012 | 12:16
0 гл.
На остров Миконос има няколко плажа, но най-подходящ за млади хора е Paradise Beach. Там има много барове и таверни, както и възможност за водни спортове. Не пропускайте аквапарка Watermania в областта Елия - той е разположен на площ от 60 декара и предлага всякакви водни развлечения. Плажовете Орнос и Псару пък са подходящи за семеен туризъм. Псару е идеален за практикуване на всякакви видове водни спортове, включително уиндсърфинг, водни ски и гмуркане. Миконос е единственият остров в Егейско море, където е разрешено гмуркането, няколко водолазни центрове отдават под наем екипировка и предлагат обучение.
Петромимир Панев , 08.08.2012 | 06:48
0 гл.
Една от главните атракции на острова е неговият символ - пеликанът Петрос.Друг символ са вятърните мелници - те са около 16 на брой и се намират на юг от квартала Кастро. Кварталът Алефкандра е наречен Малката Венеция заради живописните къщи с малки балкончета, построени направо върху морето. Ако решите да посетите археологическия музей,там ще може да видите надгробни камъни от близкия остров Риния, както и погребални бижута и вази от 2500 г. пр. Хр. Там главната атракция е скулптурата на Херкулес. Със сигурност не трябва да пропуснете да видите комплексът от църкви Paraportiani, който представлява 5 църкви, четири от които са на земята, а петата на покрива.
Кремена Кирева , 07.08.2012 | 22:40
0 гл.
Чудесно е, че сте решили да посетите най-красивия сред гръцките острови - Миконос.Не го правете, обаче, през юли и август - тогава там е лудница. Островът е част от Цикладските егейски острови и се намира между островите Тинос и Наксос. Интересно е, че за разлика от други острови, тук почти няма зеленина. Главният град е Миконос, известен също и като Хора. В града ще видите съчетание от специфична архитектура. Пълно е с невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Центърът на столицата наричат Малката Венеция. Островът се слави с нощния си живот.
Кремена Маринова , 07.08.2012 | 21:23
0 гл.
Не знам с какво смятате да пътувате, но за да стигнете до острова, първо трябва да стигнете до Атина, а оттам да изберете как да пътувате - със самолет или ферибот.До Атина може да стигнете със самолет, с автобус или с кола, разбира се. От Атина до Миконос пък дневно има няколко полета. Летището на острова се намира на 10 минути от столицата. Ако решите да пътувате до Атина с автобус, цената на билета е някъде около стотина лева, а автобуси има всеки ден. А до острова може да стигнете като вземете ферибот от Пирея. Той пътува един път на ден, обикновено в 8 часа сутринта.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин