iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Установявам, че напоследък Албания става една доста любопитна дестинация - доста хора вече пътуват за там. Наистина ли е толкова интересно, като се има предвид 40-годишната изолация на страната от целия свят под властта на Енвер Ходжа?

11.07.2012 | 20:48, отговорили: 2 , Друго, Албания, от Тонка Донева
2 гл.
Отговори (2)
Калинка Говедарова , 09.05.2012 | 14:58
2 гл.
Вярно, много странно е да се види всичко това, особено като се има предвид какво сме чували да се говори за Албания през годините. Тук се е настанил приятен светски дух, не могат да се видят забулени жени. Задължително трябва да се видят паметника на основателя на Албания - Скендербег, статуята на майка Тереза /която, както знаем, е от албански произход/, замъка ‘Петрела’, кулата ‘Sky Tower’.
Любо Драгомиров , 09.05.2012 | 14:58
2 гл.
Наистина, това, което се знае за Албания е, че всъщност нищо не се знае. И, ако човек не посети тази страна, наистина може да си остане с представите отпреди и с вицовете за ‘албанските реотани’. Още щом влезете в Тирана, установявате, че там лъха на новост, прогрес и енергия. Градът е чист и привлекателен, а старите соцпанелки са оцветени в ярки красиви цветове. Това е дело на кмета на града /художник по образование/, който от 2000 година успява да го преобрази дотолкова, че днес Албания е поставена на 4-то място в класацията за най-атрактивните туристически дестинации в света. Централният площад на Тирана е мястото с най-много дискотеки, кафенета и ресторанти. Любопитно е, че тук балканската музика не е на особена почит, младежите служат най-вече рок и хаус.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин