iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!
Здравейте!Любители сме на Виа Ферата и имаме нужната екипировка.Интересува ме може ли да минем по Виа Ферата без да минаваме през водната пещера Голубовица 2.Как да стигнем до Фератата и след преминаване как се връща на изходно положение по пътека ли ?Благодаря!
01.03.2016 | 21:53, отговорили: 2 , Екстремно, България, от Спас Стоев
18 гл.
Отговори (2)
Спас Стоев, 02.03.2016 | 13:03
0 гл.
Благодаря за точния отговор!Значи проблем за връщане няма.Относно височината на първата стъпка на фератата подобен проблем имахме на енина и метнах едно въже на първата стъпка и стигнахме.Мисляче ще се справим.Още веднъж благодаря за отзивчивостта!
Константин-Кирил Иванов, 02.03.2016 | 12:35
1 гл.
Здравейте. Разбира се, че можете. Пещера Голубовица е невъзможна за посещение преди края на м.Щни, поради високото ниво на водата. Входа на пещерата и първото стъпало на Виа Ферата са на разстояние от 5 м. едно от друго т.е Виа Ферата е точно над самата пещера. Преминава през тунел - проходен във високата си част и излиза на пътека, по която навръщане се слиза до тролея или отново до пътеката, въженият мост и асфалтовият път. По пътя за село Кошница - има табели. Вдясно е за Виа Ферата, а в ляво за крепост и проходна пещера Калето. Забележка: Първото стъпало на Виа Ферата е на по-голяма височина и вие необходим добър опит , за да стратирате изкачването си или стълба, която може да ви бъде предоставена от момчетата от клуб "Мурсалица". Ако сте от Пловдив може да се свържете с екскурзовод Константин-Кирил Иванов или Крис Тур за повече информация.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин