Идеалното еднодневно пътуване до Сирмионе - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеалното еднодневно пътуване до Сирмионе
Автор: Peika.bg
Идеалното еднодневно пътуване до Сирмионе
Снимка: pixabay

Прекарването на един ден в Сирмионе е прекрасно изживяване. Можете да се забавлявате много по време на еднодневна екскурзия там!

Сирмионе е прекрасен град в Ломбардия, Италия. Можете да го откриете на езерото Гарда. Градът има невероятен исторически център. Освен това изглежда прекрасно и има страхотни забележителности. Така че има много причини да отидете там!

Ако прекарате един ден в Сирмионе, имате достатъчно време, за да получите страхотно изживяване от града. Можете да видите всички забележителности, да хапнете страхотна храна и да се отпуснете.

Например, определено трябва да видите замъка Скалигер. Това е крепост, която е много впечатляваща за разглеждане. Друга невероятна гледка, която трябва да видите, е Grotte di Catullo. Това място е много интересно, ако обичате историята.

Освен това определено трябва да посетите СПА центъря. Това е много релаксиращо преживяване и Сирмионе има какво да предложи.

За да сме сигурни, че ще получите най-доброто изживяване по време на еднодневното си пътуване до Сирмионе, направихме този маршрут!

Един ден в Сирмионе

Да започнем маршрута! Днес със сигурност ще бъде много забавно.

Влезте през замъка Скалигер: Впечатляващо начало на вашия ден в Сирмионе. След като пристигнете, можете веднага да започнете деня си по прекрасен начин. Това е така, защото има много уникален начин да влезете в историческия град Сирмионе. За целта трябва да преминете през подвижния мост на историческия замък Скалигер.

Невероятно е да видите този замък и той е една от най-емблематичните забележителности в града.

Закусете в Caffe Grande Italia

Нека започнем този ден с вкусна закуска. Има няколко прекрасни кафенета, където можете да изпиете чаша кафе и да хапнете сладкиши за закуска. Едно от най-добрите места за закуска в Сирмионе е Caffe Grande Italia. Това е исторически бар, който датира от 20-те години на миналия век и можете да намерите това място близо до замъка Скалигер. Хубавото е, че барът е с автентичен и красив интериор. Има и голям външен кът за сядане, където можете да се насладите на закуската си. Освен това предлага и разнообразие от сладолед, който също е невероятно вкусен. Ето защо препоръчвамe да се върнете тук по-късно през деня, когато искате да хапнете сладолед!

Идеалното еднодневно пътуване до Сирмионе
Снимка: pixabay

Посещение на замъка Скалигер

След закуска е време да разгледате първата забележителност от вашето дневно пътуване до Сирмионе.

Препоръчвамe ви да посетите замъка Скалигеро. Това е историческият замък, който вече сте видели, когато сте влезли в градa. Замъкът Скалигеро датира от 13 век, което е невероятно. Фамилията Дела Скала създава замъка, поради което носи името "Скалигер". След това Венецианската република контролира замъка. През годините той е служил като укрепление за защита на града.

В наши дни все още можете да видите почти цялата структура на замъка. Освен това в замъка има интересен музей, който можете да посетите.

Разгледайте старата част на Сирмионе и посетете пазара

Да отидете на разходка в старата част на Сирмионе е прекрасно изживяване за един ден в Сирмионе. Има старинни малки улички с всякакви магазини и ресторанти. Страхотно е да ги разгледате, докато се разхождате тук. Освен това можете да намерите много паметници в тази част на града, a mожете да отидете и на седмичния пазар. Той се провежда в петък. Тук можете да пазарувате за всякакви занаяти, книги и много други продукти. И е страхотно да видите този пазар, докато красивият град ви заобикаля.

Отидете в Piccolo Castello за обяд

След разглеждане на историческия град Сирмионе е време за обяд! Страхотно място за тази цел е Piccolo Castello. Това е прекрасен ресторант, който можете да намерите близо до замъка Скалигер. От ресторанта можете да се насладите на прекрасна гледка към замъка и езерото Гарда. Ресторантът предлага паста и пица, както и няколко други ястия, включително местна храна. Освен това интериорът е много уютен.

Насладете се на красиви гледки към езерото Гарда, докато се разхождате до следващата забележителност

След обяд е време да разгледате още повече от Сирмионе. За целта трябва да изминете малко разстояние на север от полуострова. Когато го направите, ще видите различни места, които са ужасно красиви. Например, можете да се разходите по Spiaggia del Prete и да се насладите на прекрасна гледка към езерото Гарда. Страхотно е да видите красивата синя вода.

Посетете църквата Сан Пиетро в Мавино

Това е най-старата църква в града, което я прави много специално място за посещение. Църквата е на повече от 1100 години. Отличава се с красив архитектурен стил и стенописи. 

Отидете до Grotte di Catullo

Следващата в списъка е Grotte di Catullo. Това е една от най-добрите забележителности в града и не бива да я пропускате по време на вашия един ден в Сирмионе. Можете да намерите Grotte di Catullo в северната част на града. Тук можете да намерите руините на древна римска вила. Тези руини са на повече от 2000 години, което е невероятно и много интересно. Освен това можете да получите достъп до мястото и да видите руините отблизо. 

Идеалното еднодневно пътуване до Сирмионе
Снимка: pixabay

Отпуснете се в СПА следобед 

Можете да намерите прекрасни спа центрове в Сирмионе. Например, можете да намерите Aquaria Thermal SPA в Сирмионе. На това място можете да се отпуснете в края на следобеда. Има термални басейни, от които да се насладите на гледка към езерото Гарда. Притежава джакузи, сауни и много други релаксиращи места в спа центъра.

Ако искате да се отпуснете в края на деня си, посещението на спа определено е страхотна идея!

Вечеряйте в Ristorante Il Girasole

Сега е време да отидем за вечеря. За това препоръчваме Ristorante Il Girasole. Това е прекрасен ресторант, който можете да намерите близо до спа центъра. Можете да хапнете вкусна автентична местна италианска храна в този ресторант.

Освен това има сезонно меню, което означава, че често има нещо ново, което можете да опитате на това място.

Завършете своя един ден в Сирмионе със залеза

Чудесен начин да завършите еднодневното си пътуване до Сирмионе е да наблюдавате залеза. Можете да направите това в западната част на града, където можете да видите как слънцето залязва в езерото Гарда. Това е красива гледка, която не бива да пропускате, когато сте в града.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин