Интересни събития този уикенд (3-5 април) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (3-5 април)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (3-5 април)
Снимка: Thinkstock/Guliver

Първият уикенд на април пристига с Цветница, прогноза за хубаво време и  Отбележете я подобаващо - вижте кои са нашите любими събития за този уикенд. Вижте и препоръчаните събития за деца. Или открийте стотици идеи за пътуване в категория Уикенд

Фестивал на изкуствата за Цветница и Великден

3-5 април, София

Фестивал на изкуствата със стотици ръчно изработени предмети ще се проведе в хотел Радисън в София. Вход свободен. Подробности за фестивала на изкуствата. 

*

Великденски мотиви - изложба с великденска украса от България, Чехия и Словакия

3 април - 3 май, Пловдив

В Балабановата къща в Стария град ще бъде организирана изложба с великденска украса от БългарияЧехия и Словакия на тема: „Великденски мотиви“. Ще бъдат представени великденски картички, някои типични за великденската трапеза кулинарни изделия и рисувани яйца. Научете повече за изложбата Великденски мотиви.

*

Великденски концерт на Национално училище за музикално и танцово изкуство Добрин Петков

3 април, Пловдив

Чуйте Великденския концерт на симфоничния оркестър на Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков. Вход свободен. Подробности за програмата тук.

*

Международен ден за бой с възглавници

4 април, цял свят

Отбележете подобаващо този жизнерадостен международен празник - денят за бой с възглавници. Организирайте си бой на някое обществено място или се включете в организиран такъв. Подробности за Деня за бой с възглавници.

*

Пролетен базар за ръчно творчество

5 април, Пловдив

Подарете си пролетно настроение, среща с талантливи творци, а защо не и някоя красива вещ, изработена с любов и въображение. В мол Галерия Пловдив два дни ще можете да посетите Пролетния базар за ръчно творчество.

*

Цветница

5 април, България

Отбелязваме именните дни на всички, които са кръстени на цветя. Подарете цвете, а на приятели пътешественици - пътеводителя "50 места, които да посетите в България през 2015 г.".

*

Кафе и Класика - концерт на КвартетЪТ

5 април, София

В зала Мати'Д в Малкото НДК неделята ще е класическа, музиката също, а кафето и чаят вървят с билета. Чуйте страхотните момичета от КвартетЪТ - подробности за концерта им от поредицата Кафе и Класика.

*

Арт маркет - базар за ръчно творчество

5 април, София

Сдружение Черчеве представя предвеликденски арт маркет, на който да откриете вдъхновение и красиви ръчно изработени предмети за подарък и украса. Вход свободен. Подробности и участници в събитието.

*

Абракадабра - спектакъл, посветен на Мистер Сенко

5 април, София

Четирима от най-добрите илюзионисти в България представят магичен спектакъл, посветен на легендарния Мистер Сенко. Станете свидетели на невероятна магия! Подробности за представлението Абракадабра.

*

SoExhibition - Victormov - изложба на рисунките и куклите на Виктор, Тита и Сава 

До 17 април, София

Те най-обичат лятото да ходят боси и да рисуват навън. Да дишат море, да слушат мечти. Да събират вдъхновение и да разсипват разкош. Обичат в малки неща да слагат много красота. На 20 март SOHO открива изложба - пътешествие на фантазия и красота из рисунките и куклите на Виктор, Тита и Сава. С Victormov се събират в едно разпилени желания, разностилни интереси, всевъзможни експерименти и опити. Повече за изложбата тук.

*

5 и 1|2 скандинавски визии за култура

28 март - 4 април, Варна

„5 и 1|2 скандинавски визии за култура” е интердисциплиранерн творчески проект, който проследява историята на един от основните жанрове предмет на събитието, а именно историята на скандинавското кино с акцент кинозаглавия от последните 5-6 години, варненската публика ще разгърне познавателен визуален пейзаж от представи за бита, традициите, стандарта, културните натрупвания на държавите. Прочетете повече за проекта тук.

*

От киноцентъра до музейната витрина - изложба

До 30 април, Смолян

В историческия музей „Стою Шишков“ - Смолян гостува изложба „От киноцентъра до музейната витрина“ (реквизит от филма „Капитан Петко войвода“ и вещи на кинооператора Димо Коларов) на Исторически музей-Попово. Научете повече за това какво можете да видите в изложбата "От киноцентъра до музейната витрина".

*

Габровски шеги

5 февруари - 30 април, Габрово

Откъде идват габровските шеги и кои са първите, превърнали града в Столица на смеха? Изложбата "Габровски шеги" е посветена на 155 години от обявяването на Габрово за град. Подробности за изложбата.

*

Фотоизложба Балканът и хората - националните паркове - наш дом, нашето бъдеще

до 16 април, Пловдив

Насладете се на тези 30 кадъра не просто с очите си, но и със сърцето си - оставете го да затупти в дивия ритъм на планинския вятър, върнете се за миг към корените си - волното детство и тичането по поляните, процеждащия се магично през дърветата лъч, вълшебните есенни мъгли, бързия любопитен поглед на една сърна, нежния допир на кадифе, когато галиш коня… В Trap Gallery на Творчески комплекс Инкубатор в Пловдив. Повече за изложбата тук.

*

Фестивал на лалето

1-30 април, Истанбул

От първите дни на април Истанбул става няколко пъти по-цветен и се превръща в столица на лалетата. Шарените цветя можете да видите навсякъде из града, има и няколко свързани изложби. Подробности за Фестивала на лалето в Истанбул.

*

Вход свободен за Музея на световните култури в Барселона

до 7 април, Барселона, Испания

Ако по план ви се пада да бъдете в Барселона преди 7 април, посетете безплатно новооткрития Музей на световните култури в каталунската столица е пълен с артефакти от цял свят, които разкриват богата култура и традиции на народи от всички краища на планетата (и основно от бившите испански колонии, разбира се). Повече информация за музея на световните култури в Барселона.

*

Сезонът на лалетата в Кукенхоф

До 18 май, Лисе, Холандия

Тези изумителни градини с лалета край холандския град Лисе са отворени само 2 месеца годишно. Разгледайте милиони как цъфтят милиони луковици, засадени на ръка, по време на сезона на лалетата в Кукенхоф

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин