Кои са най-интересните градове в Гърция? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-интересните градове в Гърция?
Автор: Елена Исаева

Гърция е държава, разположена в Югоизточна Европа, с население от приблизително 10,7 милиона души.

Гърция – страна с прекрасни плажове, уникална гръцка кухня, завладяваща музика, интересни митове и легенди, древни забележителности, които са сред най-посещаваните в света и още какво ли не. Страна, в която където и да отидете определено няма да скучаете.

Кои са най-интересните градове в Гърция?
Снимка: Елена Исаева

Гърция има дълга и завладяваща история, датираща от древни времена, когато е била дом на някои от най-известните световни философи, математици и писатели като Аристотел, Платон, Евклид и Омир. Гърция е известна и с впечатляващите си архитектурни постижения, включително Партенона в Атина и двореца Кносос на остров Крит.

Съвременна Гърция е член на Европейския съюз и Организацията на обединените нации и има разнообразна икономика, която включва туризъм, корабоплаване, селско стопанство и производство. Гърция е известна и с вкусната си кухня, която включва пресни морски дарове, маслини, сирене фета и разнообразие от билки и подправки.

Гърция има много красиви и интересни градове за разглеждане, всеки със своята уникална история, култура и забележителности. За да може да видите максимално много места в Гърция, ви препоръчвам да направите една голяма обиколка на страната с автомобил. По този начин ще може да се насладите на повече градове и села и да придобиете още по-добра представа за южната ни съседка.

Ето някои от най-интересните градове в Гърция, които не бива да пропускате по време на своята обиколка:

Атина: Столицата на Гърция и родното място на западната цивилизация. Атина е дом на много древни забележителности, включително Акропола, Партенона и храма на Зевс Олимпийски. Градът е сред най-посещаваните в Гърция.

Кои са най-интересните градове в Гърция?
Снимка: Елена Исаева

Солун: това е вторият по големина град в Гърция. Солун е културен център с богата история, датираща още от римско време. Солун е известен и с красивите си плажове и оживен нощен живот. Тук основна забележителност и символ на града е Бялата кула, която е и най-фотографираното място в Солун.

Крит: Най-големият остров в Гърция и дом на много исторически места, зашеметяващи плажове и очарователни градове като Ханя и Ретимно.

Санторини: Красив остров с уникален пейзаж и зашеметяваща гледка към Егейско море. Островът е известен със своите живописни села, приказни залези и красиви плажове, както и със своя вулкан.

Родос: древен островен град, известен с богатата си история и средновековна архитектура. Родос също предлага някои от най-добрите плажове в Гърция и отличен нощен живот. Тук се е намирало и едно от чудесата на древния свят – Родоският колос.

Нафплио: това е един много красив крайбрежен град с богата история и зашеметяваща архитектура. Нафплио също е дом на някои от най-добрите плажове в Гърция и страхотни заведения за хранене.

Кои са най-интересните градове в Гърция?
Снимка: Елена Исаева

Корфу: Красив остров с богата история и прекрасна природа. Корфу е дом на красиви плажове, очарователни села и отлични заведения за хранене. Тук не бива да пропускате столицата Керкира, дворецът на Сиси – Ахилион, както и много други интересни места.

Делфи: Историческо място в централна Гърция, известно с древните си руини, включително известния храм на Аполон.

Миконос: Популярен остров, известен със своя оживен нощен живот, красиви плажове и живописни села.

Хидра: Красив остров, известен със своите очарователни села, красиви плажове и спокойна атмосфера.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин