Най-интересните събития през март 2017 - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересните събития през март 2017
Автор: Peika.bg
Най-интересните събития през март 2017

Пролетта вече идва бавно и на пръсти.

През месец март ни очакват много забавления, мартенички, празници, музика и интересни събития. Подредили сме ги по дати и градове.

Направете своя март още по-вълнуващ!

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Концерт Duo Concertante 20 в НДК

1 март

Георгита Бояджиева и Росен Идеалов имат забележителна кариера с многобройни рецитали в страната и Европа и участия в престижни международни фестивали.  С концерта Duo Concertante 20 те отбелязват своята 20-годишна съвместна творческа дейност. Произведението на Константин Илиев – „Седем багатели за кларинет и виолончело”, което ще прозвучи за финал на празничната им програма е първото произведение, събрало музикантите като дуо на 1 март преди 20 години за изпълнението им в криптата на „Ал. Невски“. Повече информация тук.

*

Балканско Гуча парти

3 март

На 3-ти Март в клуб "Maze" ще се съберем старите хъшове от бугарско, сръбско, влашко, македонско, та чак из босненско и херцеговинско и ще седнем на една маса за да отпразнуваме заедно денят на Свободата, под звуците на най-яката духова и пънк-рок-ска музика от Балканите. Повече информация за Балканското Гуча парти - „Хайдушка среща" тук.

*

СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ

09 -31 март

Официалното откриване на 21-ия София Филм Фест е на 9 март. Церемонията по награждаването ще се състои на 18 март.  Програмата съдържа повече от 150 пълнометражни игрални и документални заглавия, както и над 20 късометражни филма. Подробна инфoрмация за фестивала тук.

*

Концерт на РУШИ

16 март

След двете рекордно разпродадени дати през ноември 2016 г. и големия интерес на феновете, ТЕРМИНАЛ 1 отново ще бъде домакин на екслузивното шоу на РУШИ. Датата е 16 март2017 /четвъртък/ и за нея поп изпълнителят и лайв бандата му подготвят няколко съвсем нови акцента в програмата, включително звездно гост-включване. Ще има и други приятни изненади, както и различни съпорт актове. Повече информация тук.

*

Моноспектакъл „Черното пиле“

16 март

Моноспектакълът на Мариус Куркински, по текстове на Николай Хайтов, можете да гледате в Театър Азарян. Той е едно от двете представления, посветени на проф. Крикор Азарян. Повече информация тук.

*

Концерт на Wax Tailor в Sofia Live Club

16 март

Френският артист ще представи най-новия си пети албум „By Any Beats Necessary“ . Билетите са на цена от 30 лв. Повече информация тук.

*

Концерт на оркестъра на Глен Милър в НДК

22 март

It’s Glenn Miller Time” е името на актуалната концертна програма, с която ще видим отново след няколкогодишна пауза бляскавия оркестър на Глен Милър. Неизменно под вещото ръководство на бендлидера Вил Салдън, оркестърът ще излезе на сцената на зала 1 на НДК на 22 март 2017 г., за да ни потопи в очарованието на една отминала епоха на джаза и суинга, която днес звучи по-актуално от всякога. Още информация тук.

*

Представление „В очакване на Годо“

23 март

Спектакълът е посветен на проф. Крикор Азарян. Можете да го гледате в Театър Азарян. Още информация тук.

*

Концерт на Postmodern Jukebox

28 март

Postmodern Jukebox на ретро гения Скот Брадли идват отново в България! Концертът им у нас ще бъде на 28 март в Зала 1 на НДК.  Отново ще видим най-модерните хитове във винтидж интерпретации, които ни връщат в бляскавата ера в САЩ от началото на 20-ти век. Билетите са на цени от 50 до 160 лв. Още информация тук.

*

Концерт на Ive Mendes

30 март

Бразилската Sade ще представи последния си „Bossa Romanticа“ в зала 1 на НДК. Цените на билетите са от 40 до 80 лв. Още информация тук.

*

Концерт на Кайно Йесно Слонце

30 март

Музикантите ще представят новия си албум на съвместен лайв с Шабака Хътчингс и Shabaka And The Ancestors от ЮАР. Те издигат мост между култури и континенти на 30 март в София Лайв Клуб. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ 

Концерт на GENESIS ORCHESTRA

26 март

„Requ
iem” от Волфганг Амадеус Моцарт е едно от най-сложните класически произведения и съкровението, с което поставяме началото на проекта „Свобода в класиката“. „GENESIS ORCHESTRA” с артистичен директор и главен диригент Йордан Камждалов, и хоровият формат на Музикалната Лаборатория за Човека с диригент Мая Василева, ще застанат на една сцена в новаторски проект от мащаб, непознат досега за класическата сцена в България. Проект, зареден с потенциала да стигне до всеки човек. Концертът ще се състои в зала „Колодрума“. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В РУСЕ

"Сила от корена"

20 март

Сила от корена“ е музикален исторически спектакъл, копродукция между Продуцентска къща „Пирина“ и театър „Българан“ в който всяка песен кореспондира с различна история. Спектакълът ще бъде представен в Канев център. В него участват Илия Луков, Янка Рупкина, Кичка Христова, Фолклорна формация „Шарена гайда” и музикалните домакини от Бенда на Професора, познати на зрителите от театралните шоу спектакли  с Николай Урумов „Ние, българите“ и „Смях без завеса“.

*

Концерт на Руслан Мъйнов с любими руски песни

24 март

Репертоарът се състои от най-големите хитове на руската филмова музика представени в нови, блестящи аранжименти и завладяващо, артистично изпълнение. Харизмата на Руслан Мъйнов и неговия екип, както и високият градус на вдъхновение увличат публиката в общ ритъм, музика и емоция. Концертът ще бъде в Канев Център 19:00ч. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин