Не позволявайте на лошото време да провали пътуването ви в Лондон: Какво да правите, когато вали? - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Не позволявайте на лошото време да провали пътуването ви в Лондон: Какво да правите, когато вали?
Автор: Peika.bg
Не позволявайте на лошото време да провали пътуването ви в Лондон: Какво да правите, когато вали?
Снимка: Unsplash

Планирате пътуване до Лондон, но се притеснявате от непредсказуемото време? Или вече сте в града и е започнало да вали? Е, не позволявайте на дъжда да съсипе пътуването ви, защото има много забавни дейности в града, дори когато навън вали. От вътрешни атракции до уютни кафенета и пъбове, има много начини да се възползвате максимално от дъждовния си ден в Лондон. В тази статия сме съставили списък с някои от най-добрите неща за правене, когато вали в Лондон.

Защо не трябва да позволявате на дъжда да съсипе пътуването ви до Лондон

Лондон е известен с непредсказуемото си време, а дъждът е често срещано явление през цялата година. Градът обаче има какво да предложи дори в дъждовни дни. Всъщност някои от най-добрите изживявания могат да бъдат на закрито. Лондон е дом на множество музеи, галерии, театри и исторически забележителности, които са идеални за разглеждане в дъждовен ден.

Освен това градът е известен със своите уютни пъбове и кафенета, които предлагат идеалното убежище от дъжда. Можете да прекарате часове, отпивайки чаша горещ чай или кафе, пиейки халба бира, наслаждавайки се на хубава книга или разговаряйки с приятели, докато навън вали дъжд. Така че, не позволявайте на времето да помрачи настроението ви, защото Лондон винаги има какво да ви предложи и да ви забавлява, дори в дъждовен ден.

Най-добрите неща за правене в Лондон, когато вали:

1. Посетете музей, галерия или аквариум

Лондон е дом на някои от най-добрите музеи и галерии в света и те са идеалните места за разглеждане в дъждовен ден. От Британския музей до Националната галерия или Музея на Мадам Тюсо в Лондон, има безброй възможности. Независимо дали се интересувате от изкуство, история или наука, има по нещо за всеки. Голям плюс на музеите в Лондон е, че повечето от тях също са безплатни.

Британският музей е задължителна атракция, която показва историята и културата на цивилизации от цял свят. Националната галерия, от друга страна, има богата колекция от европейски картини, включително произведения на Ван Гог, Моне и Рембранд. Други забележителни музеи и галерии включват Тейт Модерн, Музеят на Виктория и Албърт и Природонаучния музей.

Друга топ атракция на закрито, която би била идеална за посещение с деца, е SEA LIFE Center London Aquarium, който е дом на много представителите на морския живот в 14 зони и три етажа.

2. Направете обиколка на историческа сграда или забележителност

Лондон е град, пропит с история и има няколко исторически забележителности и сгради, които можете да разгледате в дъждовен ден. От Лондонската кула и Тауър Бридж до двореца Кенсингтън има много възможности. Можете да вземете обиколка с екскурзовод или да разгледате обектите сами.

Лондонската кула е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, който е изиграл значителна роля в английската история. Служил е като кралски дворец, затвор, крепост и дори зоопарк.

Тауър Бридж е друга топ атракция и въпреки че повечето туристи ѝ се възхищават отвън, ако вали, защо не влезете вътре? След това можете да научите повече за моста, неговата история и текущата му експлоатация.

Има и Бъкингамския дворец, официална резиденция на британския монарх, а държавните стаи са отворени за обществеността през летните месеци. Препоръчително е да резервирате посещение предварително.

3. Гледайте пиеса или мюзикъл

Уест Енд в Лондон е известен със своите театри и е дом на някои от най-добрите пиеси и мюзикъли в света. Независимо дали сте фен на представленията на Шекспир или Бродуей, има широк набор от възможности. Гледането на пиеса или мюзикъл е идеалният начин да прекарате дъждовна вечер в Лондон, а също така можете да намерите представления през деня.

Някои от най-популярните включват The Lion King, Wicked, Thriller, Les Miserables, както и The Book of Mormon (което е забавно). Можете да резервирате билетите си предварително или да посетите една от многото каси за продажба на билети на площад Лестър, за да намерите оферти в последния момент.

4. Отидете да пазарувате в закрити пазари или молове

Лондон е рай за пазаруване и има множество закрити пазари и молове, които можете да разгледате в дъждовен ден. От ретро облекло до дизайнерски марки, има по нещо за всеки бюджет и вкус.

Covent Garden е популярна дестинация, която представя местни занаятчии и често включва улични артисти. Camden Market, от друга страна, е оживен пазар, който е специализиран в алтернативна мода и ръчно изработени занаятчийски продукти. Borough Market предлага разнообразие от пресни продукти, сладкиши и подаръци. Също така е чудесно място за обяд.

Можете също така да посетите някой от многото търговски центрове в града. Някои от най-добрите включват този в електростанцията Battersea, както и Westfield London и Westfield Stratford City. Около тези търговски центрове ще намерите много места, където да хапнете или да си вземете питие.

Има и малко по-малка търговска зона на закрито в 02 Dome и тук ще намерите изобилие от забавления на закрито, включително боулинг, кино и барове.

5. Прекарайте уютен ден в кафене или пъб

Градът е известен със своите уютни кафенета и пъбове, а те са идеалните места за прекарване на дъждовен ден. Можете да се отпуснете с чаша горещ чай или кафе, да почетете книга или да се срещнете с приятели, докато навън вали дъжд. Някои кафенета и пъбове също предлагат настолни игри и други дейности, за да ви забавляват.

Ако започне да вали, тогава също няма да се налага да ходите далеч, тъй като ще намерите много голям брой пъбове и кафенета из целия град. Идеите за пъбове, кафенета и кръчми, които да посетите, включват Monmouth Coffee Company и Шерлок Холмс. Можете също да посетите някои от историческите кръчми на града, включително Ye Olde Cheshire Cheese и Lamb and Flag, както и Gordons Wine Bar.

6. Панорамна гледка на закрито

Лондон има няколко закрити места, които предлагат зашеметяваща гледка към града дори в дъждовен ден. Включително The Shard, Skygarden и London Eye. Можете да се насладите на гледка от птичи поглед към града, докато стоите сухи на закрито.

Shard е една от най-високите сгради в Европа и предлага панорамна гледка към града от своята площадка за наблюдение. London Eye е гигантско виенско колело, което предлага 30-минутно пътуване с гледка към емблематичните забележителности на града. Други топ гледки включват Sky Garden и кабинковия лифт Emirates Air Line.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин