Събития за деца този уикенд (20-22 юни) - С деца на път - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (20-22 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (20-22 юни)
Снимка: Thinkstock/Guliver

По време на предстоящия уикенд можете да срещнете децата си с магията на Еньовден и самодивите, да ги направите част от карнавал

Ето кои са най-интересните събития за деца по-долу, не пропускайте да прегледате и арт и музикалните фестивалите в рубриката Интересни събития този уикенд.

WakeЪп фестивал - завръщане към корените

20-22 юни, край село Куклен, Пловдивско

Един фестивал за пробуждане, който ще се проведе в най-дългите дни от годината в магическата борова гора край пловдивското село Куклен. На фестивала освен над 60 часа музика в 20 стила, ви очакват детска градина, горски цирк и арт ателиета. Научете още за WakeЪп фестивал.

*

Фестивал на дивите цветя в Родопите

21-29 юни, Смолян

Това е фестивалът, който ще срещне вас и децата с магията на родопските билки и цветя. Ботанически и велотурове, базар на местни екопроизводители, седянки, дегустации на билкови чайове, народни обичаи, танц на водата и цветята... Събитие за среща с природата. Вижте програмата на Фестивала на дивите цветя в Родопите.

*

Преход във Врачански Балкан - с водач

21 юни, Врачански Балкан

Включете се в преход до живописния Манастирски дол и водопад Женската вода с професионален водач от Природен парк Врачански Балкан. Срещу 2 лв. (1 лв. за деца) ще се разходите приятно и безопасно из красивата природа на Стара планина и ще научите куп нови неща. Вижте графикът за цялото лято на разходките във Врачански Балкан.

*

Пазар за роби и гладиаторски битки в село Склаве

21 юни, село Склаве

Легендите разказват, че Спартак е бил пленен и продаден за роб в родните си земи (днешна община Сандански) на най-големия за региона робски пазар в днешното село Склаве. На 21 юни 2014 г. древното тържище ще събере отново местни и гости, които се потопят в античното минало и ще пазаруват традиционни за древните римляни стоки и храни. Научете още за възстановките в село Склаве.

*

Еньовден в Етъра

22 юни, Етъра

Етъра е вероятно най-доброто място, където децата да научат за традициите и ритуалите на Еньовден. Традиционно в Етъра празникът се отбелязва с ателиета, демонстрации и базар на билкови продукти. Още за Еньовден в Етъра.

*

Русенски карнавал

22 юни, Русе

ВАЖНО! Карнавалът в Русе 2014 се отменя! Време е за карнавални шествия, огнено шоу, танци и състезания за най-интересно маскирани деца, възрастни и семейства. Специална програма с Бате Енчо е предвидена за децата. Вижте какво още ще се случва на Русенския карнавал.

*

Куклен театър в Младежкия театър

21-22 юни, София

Ако сте в София този уикенд, можете да посетите постановките за деца на Младежкия театър - Карлсон, който живее на покрива в събота и Спящата красавица в неделя.

*

Откриване на Градски пчелен кът - лято 2014

22 юни, София

Знаете ли, че в София има градски пчелен кът в самия център на град? Първото събитие в градския пчелен кът за това лято ще е запознанство с пчеличките. Организаторите са подготвили весели игри и мисии за най-малките. Подходящо за деца от 3 до 8 години. Подробности за Градския пчелен кът.

*

One Design Week

20-29 юни, Пловдив

One Design Week тази година гостува в Пловдив. Програмата на фестивала включва десетки събития в сферата на дизайна, както и програма за деца. Част от събитията на фестивала е инициативата Направи си сам книга, в която деца могат да напишат своя приказка и да я превърнат в истинска книга.

***

Вижте още събития в България и по света. Вижте и идеи за разходки през уикенда.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория С деца на път
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин