В Милано през декември – какво да видим, колко струва (Ден 2) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В Милано през декември – какво да видим, колко струва (Ден 2)
Автор: Михаела Михайлова
В Милано през декември – какво да видим, колко струва (Ден 2)

Нашият втори ден в Милано започна с ароматен чай на терасата и нова порция дъжд. За този ден бях планирала посещение на езерото Комо, но плановете се променят и заради времето се наложи да разменим малко програмата.

Все пак се разходихме до градският аквариум. Той се намира в красивата сграда Liberty, която със своите фризове и майолика разказва за съдържанието си отвън. Тя е създадена през 1906 г. като част от Международна изложба в Милано и е единственият павилион, построен в парка Sempione, който не е демонтиран след приключването на събитието. Това е третият най-стар аквариум в Европа. Той се намира в непосредствена близост до арена Civica и на ръба на парка Sempione. Паркът е голям и чудесен за разходки и красиви снимки.

В Милано през декември – какво да видим, колко струва (Ден 2)
В Милано през декември – какво да видим, колко струва (Ден 2)

В сайта на аквариума може да видите работното време и цените (https://www.acquariodimilano.it/). Понеделник е почивният им ден, според сайта входа е на цена от 5 евро, но за наша изненада в неделя, когато го посетихме той беше свободен. Мястото е подходящо за семейства с малки деца или за любители на морския свят. Аквариумът включваи специализирана библиотека в областта на морската биология с повече от 12 000 книги.Има разнообразие от морски обитатели и красива водна стена. На вторият етаж имаше и красива изложба под името „ПОСЛЕДНАТА КАПКА“, която чрез 100 кадъра разказва драмите и социалните конфликти на нашето време.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Peika.bg (@peika.bg)

В непосредствена близост до него се намира и замъкът Сфорца. Той е средновековно укрепление, построен е през 15-ти век от Франческо Сфорца , херцог на Милано , върху останките на укрепление от 14-ти век. По-късно реновирана и разширена, през 16-ти и 17-ти век тя е една от най-големите цитадели в Европа. Масово преустроен от Лука Белтрами през 1891–1905 г., сега в него се помещават няколко от градските музеи и художествени колекции.

Комплексът Castello Sforzesco включва няколко музея, които може да посетите:

- Pinacoteca del Castello Sforzesco с колекция от произведения на изкуството, която включва Trivulzio Madonna на Андреа Мантеня и шедьоври на Каналето, Тиеполо, Винченцо Фопа, Тициан и Тинторето
- Музеят на античното изкуство, който включва оръжейната, стаята за гоблени и някои погребални паметници.
- Музеят на музикалните инструменти
- Египетският музей
- Праисторическите колекции на Археологическия музей в Милано 
- Колекция приложни изкуства 
- Музей на античните мебели и дървени скулптури 
- Колекцията от щампи на Achille Bertarelli
- Музеят на Ронданини Пиета, който включва последната скулптура на Микеланджело (Ронданини Пиета)
- Biblioteca Trivulziana съхранява ръкопис на Леонардо да Винчи, Codex Trivulzianus. През 2012 г. в замъка бяха открити нови картини, приписвани на Микеланджело Мериси да Караваджо.

В Милано през декември – какво да видим, колко струва (Ден 2)
В Милано през декември – какво да видим, колко струва (Ден 2)

Разгледайте замъка Сфорца като запазите входни билети и приложение за аудио ръководство. Посетете този сайт, преди да го посетите, за да намерите най-добрата оферта - https://www.getyourguide.com/milan-l139/milan-sforza-castle-entry-ticket-self-guided-audio-tour-t414400/.

Всички пътища водят до катедралата Дуомо, така че и в този ден се върнахме там, за да видим нощните светлини и да закупим, все пак и някакви магнити и подаръци за нашите близки. Те се изразяваха главно в шоколади и лакомства. Прекарахме около час в магазина ODS – два етажа пълни с щастие (хаха) Той се намира срещу катедрала и е едно от местата, който ви препоръчвам да посетите, ако сте любители на сладкото. До него са позиционирани и много от познатите ни магазини като Зара, Теранова и тн. Признавам си и тях разгледахме, но заради липсата на багаж не успяхме да подновим гардероба си.

Цените са напълно разумни и може би дори ниски, ако ги съпоставим с тези у нас и италианските заплати… бла, бла влизаме в друга тема.

Денят завърши с чаша аперол и паста в близост до катедрала. Ако сте като мен и харесвате горчивият му вкус може да вземете и чаша за из път на цена от 5 евро, а за десерт – коледния базар на площад Дуомо предлага изобилие от сладкиши – цените им варираха от 3 до 5 евро.

Завършихме деня с разходка до „новия ни дом“, като преминахме и по най-скъпата улица в Милано - Via Monte Napoleone.

Ден три от нашето нашето приключение е Милано продължава в следващата статия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин