Белиз - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Белиз
Пътешествия за Белиз
За шантавите прически на местните, плуването със скатове и неволите на летището в Белиз сити Дойде време да се сбогуваме с Гватемала и с...
Белиз
Белизкият корал риф е разположен на половин миля от острова. Това е най-дългият коралов риф в Западното полукълбо и вторият най-дълъг в света. В рифа...
Белиз
Информация за Белиз
Столица: Белмопан
С какви пари: Белизки долар
Часова зона: -8, няма лятно часово време
На какъв език: Официалният език е английски. Испанският е относително разпространен. Говорят се много местни диалекти, но като цяло лесно ще се оправите на английски.
Най-добро време: Най-доброто време е през сухия сезон от декември до май. Ако искате да избегнете туристическия наплив, пътувайте в края на ноември или началото на май.
Пазаруване: Магазините са отворени от понеделник до събота от 8 до 21 часа с обедна почивка между 12 и 13 часа и по-късно с още една между 16:30 и 19 часа. Някои магазини са затворени в сряда следобед. Разгледайте местните бижута, плетени кошници и махагонови столове.
Щепсели и контакти: Пътувайте с адаптер и американски тип накрайник
Как да останем здрави: Пийте по много и само бутилирана вода. Има голям риск от малария и СПИН. Използвайте добра слънчева защита.
Религия: Предимно протестанти и католици
Абонирайте се за нашия бюлетин