Дни на предизвикателствата - програма - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Ное
11
Дни на предизвикателствата - програма
ДАТА: Oт 11 Ноември 2016 до 13 Ноември 2016 МЯСТО:
Добави в календара
Дни на предизвикателствата - програма

Излиза официалният трейлър на филма за популяризирането на велотуризма по поречието на р. Дунав в България!
Премиерата е на 13 ноември в рамките на "Дни на предизвикателствата"!


Готов е официалният трейлър на документалната продукция със заглавие “Дунав Ултра – Филмът”, посветен на популяризирането на велотуризма по поречието на р. Дунав и веломаршрута "Дунав Ултра", следващ северната граница на България. На 13 ноември трейлърът ще има своето официално представяне пред публика в рамките на фестивала за екстремни спортове и приключения “Дните на предизвикателствата”! Премиерата на трейлъра ще бъде в неделя от 17.15 ч. в аулата на Университет по архитектура, строителство и геодезия, на бул. „Христо Смирненски“ 1.


Жером Клеменц, Нико Фаврез и Шон Вилянуева посрещат гости на Боровец на 12 ноевмри като част от 12-тите Дни на предизвикателствата!


За първи път част от фестивала за екстремни спортове „Дни на предизвикателствата“ (11-13 ноември) става отворено събитие сред природата, в което поканени да участват са всички любители на планината, активностите на открито и адреналина.  На 12-ти ноември, във втория фестивален ден  (събота), специалните гости на „Дните“ ще застанат в центъра на екшъна сред красивата природа на Рила планина и курорта Боровец, където феновете ще могат да се срещнат отблизо с тях и да почерпят ценен опит.


Събитието ще се разгърне в следните три дисциплини:
1.Тънките моменти на катеренето с белгийските биг уол катерачи Нико Фаврез и Шон Вилянуева -
с подкрепата на Borovets Climbing and Mountaineering и неговите двигатели Марто Маровски и Виктор Варошкин. Фотографът Бранислав Бранков от Adore Outdoors ще следва участниците и ще се погрижи за перфектните фотоси, които ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на Дни на предизвикателствата и Боровец.  В уъркшопа могат да се включат всички, независимо от нивото на подготвеност - от начинаещи надъхани до системно трениращи. Организаторите препоръчват участниците да носят лична екипировка (каска, седалка, еспадрили, магнезий), при нужда ще бъде предоставена на място. Локацията е катерачен обект „Водохващането“.
2. Каране със световният шампион по ендуро Жером Клеменц. Всички записали се ще могат да покарат по allmountain трасето в Боровец заедно с Жером Клеменц, да се снимат с него и да вземат автографи. Трасето е предвидено за участници със средна до професионална подготовка, така че се очаква само да носят своята екипировка (велосипед и протекция). Събитието съвпада с второто издание на Borovets Camera Days, провеждащи се в Borovets Bike Park. Култовият вдъхновител на Bikeporn Георги Даскалов ще бъде по трасето, за да се погрижи участниците да си тръгнат с уникални снимки.  Подробна информация за трасето може да бъде намерена тук.
3. Кефът да бягаш есенно време в планината – с Тони Петков и Илиян от Runbg.net. Двамата ще споделят ценен опит за техники на  дишане, издържливост, правилно хранене за бегачи и  др.  Маршрутът ще бъде избран в зависимост от атмосферните условия и физическата подготовка на участниците.


За включване в трите дисциплини е необходима предварителна регистрация тук. Сборният пункт за всички е в 9:30 ч. на терасата на хотел „Рила“. В 10:00 ч. гостите се разпределят в три групи според дисциплините катерене, бягане и колоездене.


Паралелно със събитието на Боровец, 12-тите „Дни на предизвикателствата“ ще предложат богата дневна програма между  от 12 ч. в аула „Максима“ на УАСГ.  Посетителите ще могат да се включат в занимания, даващи идеи за по-здравословен и отговорен начин на живот. Между тях е двудневният уъркшоп по оказване на първа помощ от Академия първа помощ, за който е необходимо предварително записване тук. Желаещите да направят диагностика на енергийното си поле ще могат да го тестват със специалния уред за измерване на аурата, а загрижените за опазването на околната среда и здравословното хранене ще могат да изработят сами паста за зъби от натурални продукти. Занятието ще се води от дамите от Е-лек – лечебни мехлеми, които ще могат да бъдат закупени на щанда на козметичните продукти. Възможности за тренировки у дома и рехабилитация пък ще предложат уредите на VibroFit, които ще могат да се тестват целодневно през уикенда. Своята продукция на щандове, разположени във фоайето на УАСГ ще представят и органични шоколади Christov.bio, крафт бира Айляк, енергийни блокчета NICS, контактни лещи Alcon, снегоходки Smallfoot и специализирани дрехи за катерене Omsight. В допълнение ви очакват и забавни състезания по слаклайн, злагборд и „криво колело“.


Вечерната програма на „Дните“ всеки ден  между 18 и 22 ч.- петък и събота в неделя от 16 ч. включва богат преглед на най-добрите постижения през годината под формата на презентации за далечни пътувания  и експедиции, между които лекциите на Боян Петров и триото Вакрилов/Маровски/Варошкин, покорило Патагония с експедицията „Опашката на Дракона“ . Още много непознати дестинации и спиращи дъха кадри ще бъдат представени през трите дни.

Билети за „Дни на предизвикателствата“ са вече налични в предварителна продажба: онлайн тук на цена 23 лв. и от магазини „Стената“  на цена 20 лв. В дните на фестивала тридневни билети – 27 лв. и еднодневни – 10 лв.


Повече информация и подробности за програмата - тук.


Събитието във Facebook може да следите тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин